Mariakvartalet i Bjørvika har planlagt ferdigstillelse i 2026. Illustrasjon: 3DEstate/Lund + Slaatto Arkitekter/OSUMariakvartalet i Bjørvika har planlagt ferdigstillelse i 2026. Illustrasjon: 3DEstate/Lund + Slaatto Arkitekter/OSULars Holm, administrerende direktør i OSU. Foto: Katrine Lunke/OSU

Solgte 70 prosent i nytt Bjørvika-prosjekt

Oslo S Utvikling (OSU) har solgt 55 av 78 leiligheter i Mariakvartalet i Bjørvika.

Det skriver OSU i en pressemelding tirsdag.

Før salgsstart hadde prosjektet, ifølge meldingen, 4.631 interessenter. Innen budfristen tirsdag i forrige uke kom det inn 63 bud. Etter en ukes avklaringer skal 70 prosent av boligene i første salgstrinn være solgt.

– Vi får nå igjen bekreftet at interessen for Bjørvika er i en særstilling i boligmarkedet. Vår visjon er at Bjørvika skal bli Norges mest attraktive bolig- og næringsområde, og denne salgssuksessen er en ny bekreftelse på akkurat det, sier Lars Holm, administrerende direktør i OSU.

Lars Holm, administrerende direktør i OSU. Foto: Katrine Lunke/OSU
Lars Holm, administrerende direktør i OSU. Foto: Katrine Lunke/OSU

– Jeg innrømmer at vi var spente før salgsstart, men samtidig trygge på at etterspørselen etter kvalitet i et attraktivt område er høy, selv i et krevende marked. Det er også svært positivt å se at vi har solgt jevnt i alle kategorier av leiligheter. Nå planlegger vi neste salgstrinn, som kan bli allerede før jul, sier Holm.

OSU er boligutvikleren bak Barcode og Vannkunsten i Bjørvika.

De 78 leilighetene i første salgstrinn i Mariakvartalet er fra 40 til 119 kvadratmeter, med priser fra 5,65 til 30,75 millioner kroner. Totalt skal det bygges 246 leiligheter i Mariakvartalet, fordelt på elleve oppganger. Bygget er tegnet av Lund + Slaatto Arkitekter. Prosjektet ligger ved siden av nylig ferdigstilte Clemenskvartalet.

– Blant kjøperne er det flere boligsparere, samt mange som bor i Bjørvika fra før. Hele 35 prosent av budgiverne har kjøpt bolig i et OSU-prosjekt tidligere, og en fjerdedel av budgiverne har kjøpt bolig i Clemenskvartalet. Det betyr at det er mange vi har hatt kontakt med før, og som har fulgt med på Bjørvika i lang tid. De ser nå at utviklingen nærmer seg slutten, og at dette prosjektet er en av de siste mulighetene for å komme inn på markedet i området, sier megler Lars Bratseth i Røisland & Co.

– Denne salgssuksessen gjør at vi nå er i rute med prosjektet. Allerede neste uke støper vi bunnplaten, og begynner arbeidet på kjelleren. Vi er godt i gang med et veldig bra samarbeid med Veidekke, som er entreprenør for Mariakvartalet. Sammen skal vi sørge for at prosjektet får en høy kvalitet i alle ledd, sier prosjektsjef Jostein Ådalen i OSU.

I tillegg til boliger inkluderer prosjektet en barnehage i byggets andre etasje og en byhage med lekeplass. Mariakvartalet skal miljøsertifiseres i Breeam-Nor, og prosjektet skal stå ferdig i løpet av andre halvår 2026.