Ill. Utstillingsplassen Eiendom
Ill. Utstillingsplassen Eiendom

Smedvig Eiendom og Utstillingsplassen Eiendom med felles storsatsing

Smedvig Eiendom og Utstillingsplassen Eiendom går sammen for utbygging av Espern Eiendom sitt bolig- og næringseiendomsprosjekt på Hamar.

Utstillingsplassen Eiendom kjøper 50 prosent av aksjene i Espern Eiendom AS av Smedvig Eiendom.

– Med dette får Espern-selskapet regionens største og mest erfarne boligutvikler som medeier og prosjektleder for utbyggingen av Hamars mest sentrale og attraktive områder.

Boligprosjektet åpner for en utbygging på over 900 leiligheter til en verdi på cirka fem milliarder kroner. Alle avtaler og regulering av Espern bru er landet, og reguleringsplanen for Espern Eiendom sitt område er ventet å bli godkjent i Hamar kommunestyre på nyåret. Utbyggingen igangsettes så snart brua står ferdig, estimert til høsten 2023, heter det i en pressemelding fra aktørene.

Foto: Utstillingsplassen Eiendom
Foto: Utstillingsplassen Eiendom

Parallelt med Espern Eiendom skal området fra Espern og bort til Tjuvholmen utvikles, i tillegg til planene om dobbeltspor frem til nye Hamar stasjon.

– Dette er ikke bare et kjempespennende prosjekt for Utstillingsplassen, men også for Hamar. Vi starter nå det viktige arbeidet med detaljering av kvartalene. Ambisjonen er å skape en hyggelig og levende bydel som blir et attraktivt sted å være både for Hamars befolkning og de som bor der. Bydelen skal ikke konkurrere med Hamar sentrum, men vil bli en spennende strandby med gangavstand til stasjonen og sentrum. Her ønsker vi å tilby fremtidsrettede og gode boliger for alle. Det blir ikke bare fokus på bo-miljø, men også bærekraft og energiforbruk. Med Mjøsutsikt, gode grøntarealer og masse sol ligger det meste til rette for en flott bydel, sier Tron Sanderud i meldingen.

Både Anne Marie Laakso Aalstad i Smedvig Eiendom og Ola Mørkved Rinnan som har vært

prosjektleder frem til nå, ser frem til at prosjektet nå kan bli realisert.

– Dette er et stort løft for oss, men det er tilfredsstillende at det største og mest attraktive prosjektet noensinne i Hamar nå har fått et styrket, lokalt eierskap, sier de to.

Hadrian Eiendom AS har vært engasjert som rådgiver for Espern Eiendom AS i forbindelse med transaksjonen.