Slik kan nye Bodø lufthavn bli seende ut. Illustrasjon: Avinor

Slik kan nye Bodø lufthavn bli

Avinor har lagt frem nye skisser for hvordan nye Bodø lufthavn kan bli seende ut. Den foreløpige prislappen er på fem milliarder kroner.

Det skriver NRK i en artikkel i forbindelse med at planene ble presentert på Luftfartskonferansen i Bodø tirsdag.

Illustrasjon: Avinor

Bodø lufthavn må oppgraderes, og flyttes omtrent 900 meter fra der flyplassen ligger i dag for å frigjøre nye tomter til byutvikling. Første spadetak i byggingen skal skje i 2020-2021, og flyplassen skal etter planen stå ferdig i 2024–2026.

Avinor-konsernsjef Dag Falk-Petersen kunne tirsdag legge frem skissene for den nye terminalen.

– Dette er en stor dag for oss. Terminalbygget blir spektakulært med mye lys, og skal bli en opplevelse for den som kommer og den som drar. Når dette står ferdig om seks til syv år, skal det være i verdensklasse, sier Avinor-sjefen til NRK.

Avinor-sjefen påpeker at man er i en tidlig fase av prosjektet, og at endelig utforming av terminalen ennå ikke er klar.

– Vi skal se fremover – ikke bakover. Likevel skal vi ikke ta risikoer, så vi skal finne en god løsning for en rimelig penge, med lavest mulig risiko. Det skal vi klare. Dette blir en flott og moderne terminal, men også en effektiv og rimelig terminal. Så her skal vi kombinere våre beste kunnskaper, sier han.

Regjeringen har allerede bevilget 2,4 milliarder kroner i Nasjonal transportplan til å flytte flyplassen i Bodø, selv om det fortsatt ikke er vedtatt i Stortinget.

Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Allan Ellingsen (Frp), informerer NRK om at staten skal stille opp med fire milliarder til å flytte flyplassen, og det blir opp til Bodø kommune å stille med den siste milliarden.