Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix

Skiftende vær også gjennom helga

Helga kan bli en skuffelse for nordmenn som håper på et gjensyn med varme solfylte dager. Men temperaturene kan begynne å klatre ved slutten av uka.

– Den kalde luften fra nordvest gjør at det holder seg kaldt framover, men den gir seg litt utover helga og i starten av neste uke, sier statsmeteorolog Rannveig Oftedal Eikill til NTB.

Men et ustabilt sommervær gjør at regnbyger må forventes mange steder i landet i dagene framover. Det vekslende været gjør det også vanskelig å spå når bygene slår til.

Eikill understreker at de som vil satse på en utehelg med toppturer, dermed må passe på å kle seg etter ulike typer vær.

– Selv om det ikke regner når man drar, er det viktig å ha med seg klær for alle anledninger og følge med på værmeldingen, sier hun.

Områdene i Nord-Norge som de siste dagene har vært preget av grått og vått vær, vil oppleve flere perioder med opphold og høyere temperaturer når nedbørsfeltet trekker sørover.

Dermed kan områdene rundt Trøndelag forvente mer regn i dagene framover, til sola titter fram i litt lengre perioder på søndag.

Men søndag vil et nedbørsfelt fra sør begynne å krype nordover. Dette vil ramme de sørlige, østlige og vestlige delene av Norge.

– Temperaturene vil holde seg ganske like sør i Norge, men det blir kanskje litt varmere, sier Eikill.