Nordbø & Egerdahl

Skanska vant mot Vennesla kommune

Vennesla kommune tapte delvis i tingretten mot Skanska i anbudskonflikten rundt den nye svømmehallen.

Kontrollutvalgets leder Oddbjørn Hagen (V) mener konsulentene i Multiconsult nå må stå til ansvar etter rettssaken mot Skanska.

- Som politiker vil jeg si at det er opplagt at Multiconsult må ta regningen etter rettsaken. Vi har betalt for råd som har fått kommunen ut i utføre, og da må rådgiverne ta ansvar for det, sier Oddbjørn Hagen til Fædrelandsvennen.

Uttalelsen kommer etter møtet i kontrollutvalget hvor kommuneadministrasjonen ble innkalt for å orientere etter tingrettsdommen.

Anbudsrunden måtte nemlig avlyses og kommunen ble idømt saksomkostningene til Skanska etter at retten ga Skanska medhold i at det var uklarheter i konkurransegrunnlaget for å bygge den nye svømmehallen.

- Jeg mener absolutt at konsulentene har ansvaret både for våre egne kostnader og for Skanskas saksomkostninger, sier Hagen.

Avdelingsleder i Multiconsult Kristiansand Nils Olav Larsen legger seg ikke flat for anklagene. – For politikerne som kanskje ikke har satt seg helt inn i det, blir det litt lettvint å plassere skyld uten å vite forutsetningene. Når vi tar på oss en oppgave blir den regulert av en kontrakt som regulerer ansvarsforholdet.

Dommen handler også om tolkning av språk og hvordan man ønsker å tolke, sier Larsen til Fædrelandsvennen.

- Vi tok saken til Tingretten fordi vi ble avvist av Vennesla kommune. Tingretten gav oss fullt medhold i at dette var uriktig av Vennesla kommune. Jeg har ikke noen kommentar ut over det, sier regiondirektør Are Eliassen i Skanska til Byggeindustrien.