Administrerende direktør i Skanska, Ståle Rød, smilte begeistret over innovativ tankegang under BA2015 på Fornebu tirsdag ettermiddag.

Skanska-sjefen applauderer BA2015

Skanska-sjef Ståle Rød er blant mange sentrale representanter fra bygg- og anleggsbransjen som skryter av bransjetreffet BA2015 på Fornebu.

Tunge aktører fra bygg- og anleggsbransjen var tirsdag samlet på Quality Hotel Expo på Fornebu med et overordnet mål – å forbedre bygg- og anleggsnæringen i Norge.

BA2015 arrangeres for andre gang og skal ferdigstilles som et innovativt prosjekt i desember 2015.

- Veldig givende

- Det er veldig givende at så mange som er premissgivere fra hele bygg- og anleggsnæringen i Norge samles her på BA2015. Dette er et forum hvor vi utveksler erfaringer, kompetanse og bygger relasjoner i bransjen, sa Ståle Rød i en pause i ettermiddag til Byggeindustrien.

- Vil forme bransjen

Han fremhevet særlig viktigheten av å diskutere ulike problemstillinger som går på å forbedre både bygg- og anleggsbransjen.

- Stikkord her er produktivitet og effektivitet i bransjen, sikkerhet, miljø, teknologi og innovasjon. Alle disse elementene blir debattert, og de er med på å forme bransjen vår for fremtiden. Det er veldig lærerikt å delta her, sa Ståle Rød.

Overordnede mål

Programmet har seks overordnede resultatmål:

-Dokumentere og implementere den internasjonalt beste praksisen i den norske BAE-næringen.

-Opprette et norsk «Center of exellence» ved NTNU basert på erfaringene fra Construction Industry Institute. Dette vil inngå i det miljøet som vil bli resultatet av den sammenbyggingsprosess som nå er under etablering og som vil hete Prosjekt Norge. BA2015s arbeid vil også ende opp her når prosjektet avvikles i 2015.

-Etablere en database for konkret prestasjonsmåling og benchmarking.

-Utvikle NTNU som den beste utdanningsinstitusjon innen prosjekt, prosjektering og produksjonsledelse i Europa.

Gjennomføre 20-25 demonstrasjonsprosjekter.

Forventer målbar forbedring

Administrerende direktør i Metier, Halvard Kilde, er leder av BA2015 og har all grunn til å smile fornøyd. Her sammen med informasjonsansvarlig for BA2015, Vigdis Lamberg.

- Formålet med BA2015 er skape et program innenfor bygg- og anleggsnæringen som innhenter, videreutvikler og implementerer prosesser, systemer og kunnskap som målbart forbedrer effektiviteten innen bygg- og anleggsprosjekter, sa Halvard Kilde, administrerende direktør i Metier og leder av BA2015 til Byggeindustrien.