Rådhuspassasjen. Foto: Skanska
Rådhuspassasjen. Foto: Skanska

Skanska rehabiliterer Rådhuspassasjen i Oslo

Skanska skal rehabilitere Rådhuspassasjen i Oslo for Nordea Liv Eiendom. På sensommeren om to år skal passasjen gjenoppstå slik det opprinnelig ble bygget.

Rådhuspassasjen strekker seg mellom Olav den V’s gate 6 og Fritjof Nansens plass nr. 2, rett ved Oslo Rådhus. Nå skal den rehabiliteres fullstendig og bringes tilbake slik den opprinnelig framstod da passasjen ble oppført i 1939, skriver Skanska i en pressemelding.

Kontrakten er på 451 millioner kroner, og er en totalentreprise. Prosjektet er på om lag 10.000 kvadratmeter.

Nils Arne Gundersen, daglig leder i Nordea Liv Eiendom, sier i meldingen at han er svært fornøyd med at prosjektet nå er i gang etter en lang utrednings- og søknadsprosess. Han uttaler at de sammen med Skanska, Malling & Co, MAD arkitekter og en lang rekke rådgivere har utformet det han kaller «et fantastisk» kontorbygg i det historisk viktige området rundt Rådhuset.

I meldingen skriver entreprenøren at de har har høye miljøambisjoner for prosjektet, og skal sertifiseres til BREEAM NOR Excellent 6. Det er et komplekst prosjekt som Skanska har jobbet i noe tid sammen med Nordea Liv for å utvikle og optimalisere.

– Vi er glade for å få tilliten til å gjennomføre dette komplekse prosjektet. Det vil bli et løft for området og er et spennende og utfordrende rehabiliteringsprosjekt som både fornyer og forskjønner et flott område i Oslo, sier Sara Zahl distriktssjef for Skanska sin satsing på rehabiliteringsprosjekter i Oslo i meldingen.