Ill.: Egerdahl & Nordbø AS

Skanska krever ny anbudsrunde i Vennesla

Skanska Norge klager til Vennesla kommune over at BRG Entreprenør vant anbudet om ny svømmehall og krever ny anbudsrunde.

Skanska Norge klager til Vennesla kommune over at BRG Entreprenør vant anbudet om ny svømmehall og krever ny anbudsrunde.

I klagebrevet skriver Skanska at de blant annet er uenig hvordan tildelingskriteriene er benyttet, og de mener at tilbudene fra entreprenørene ikke er evaluert på riktig måte, ifølge Fædrelandsvennen.

De viser til konkurransegrunnlaget hvor det heter «at totalentreprisene skal vurderes, og at dette skal dokumenteres ved priskriterium og et kvalitetskriterium. – Kommunen har ikke tatt hensyn til andre forhold fra det utfylte tilbudsskjemaet enn tilbudssummen. Dette mener Skanska er feil, skriver leder i Agder for Skanska Norge AS, Are Eliassen. Også OneCo Sør AS og Elektroexperten AS peker på feil i anbudstildelingen og har sendt klage.

-Klagene behandles av administrasjonen nå, og vi tar dem på alvor. Uansett vil et vedtak der også kunne påklages som også kan utsette prosjektet., sier Oddvar Steinsland (KrF) leder av byggekomiteen til Fædrelandsvennen.

Svømmehallprosjektet til 130,5 millioner kroner skal etter planen stå ferdig til høsten 2015, og byggestart var fastsatt til før sommerferien. En ny anbudsrunde kan utsette byggestart i flere måneder.