Skanska har kjøpt Lønborg skole i Ytre Sandviken i Bergen. Foto: Foto: Alasdair McLellan / Wikipedia
Skanska har kjøpt Lønborg skole i Ytre Sandviken i Bergen. Foto: Foto: Alasdair McLellan / Wikipedia

Skanska kjøper skole i Bergen for å bygge boliger

Skanska har kjøpt Lønborg skole i Ytre Sandviken i Bergen og planlegger et nytt boligområde tett på vannkanten.

– Investeringen i Sandviken er helt i tråd med vår strategi om å utvikle flere prosjekter i Bergen. Ytre Sandviken er et av flere områder i Bergen som virkelig har stort potensial, sier konserndirektør for eiendomsutvikling i Skanska, Pål Magnus Aglen, i en pressemelding.

Eiendommen, som tidligere huset en videregående skole, er på cirka 11 mål. Den ligger ved Helleveien, like ved badeplassen Helleneset. Skanska planlegger nå å utvikle eiendommen til et boligområde.

- Vi har jobbet en lengre periode for å kjøpe denne unike tomten rett ved Helleneset, og ser fram til en spennende utviklingsperiode hvor vi skal få det beste ut av tomten og området. Vi ser et stort potensiale for å utvikle gode boligområder i Bergen, og gleder oss til å samarbeide med det nye byrådet, sier regiondirektør Magnus Ervik Fossheim i Skanska Eiendomsutvikling i meldingen.

Prosjektsjef Arild Halseth i Skanska Eiendomsutvikling, sier dette er det andre tomtekjøpet deres i Bergen i år.

– Lønborg Skole er en veldig spesiell eiendom, med umiddelbar nærhet til badeplass med både sandstrand for barn, basseng, flotte svaberg og klatrevegg. I tillegg er tomten i nærheten av barnehage, butikk og kollektivforbindelser. Vi vil som vanlig jobbe for høye klimaambisjoner, men det vil også være et stort fokus på å skape et sosialt og inkluderende sted å bo, sier han.