Skanska Eiendomsutvikling har kjøpt opp denne tomten i Nedre Tverrgate i Mjøndalen. Allerede i 2022 starter Skanska bygging av 45 leiligheter på tomten. Illustrasjon: Google Earth

Skanska kjøper boligtomt for utbygging i Mjøndalen

Skanska Eiendomsutvikling har pekt ut området fra Drammen til Sandefjord som nytt satsingsområde. Først ut er 45 leiligheter i Mjøndalen sentrum.

Det skriver Skanska Norge i en pressemelding torsdag.

– Vi har lang historie som entreprenør i dette markedet, og vil nå også satse som boligutvikler her. Med kjøpet av Nedre Tverrgate tar vi første skritt inn i dette markedet. Målet er å bygge opp en portefølje i løpet av de neste to, tre årene, og vi er derfor svært interessert i å komme i kontakt med tomtebesittere med tanke på kjøp av tomt eller samarbeid om felles utvikling, sier konserndirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Thorbjørn Brevik, i pressemeldingen.

Skanska kjøper eiendommen av SRA-Eiendom. Eiendommen består blant annet av omtrent 550 kvadratmeter næringsarealer som Skanska og SRA-Eiendom sammen skal utvikle. Disse næringslokalene skal SRA-Eiendom eie.

– Vi ser her frem til en spennende utvikling og gjennomføring av denne kvartalsutbyggingen i samarbeid med Skanska. Dette skal bli et fint tilskudd til den videre sentrumsutviklingen i Mjøndalen sier Dag Andersen, daglig leder i SRA Eiendom.

Byggestart er satt til 2022, heter det i pressemeldingen.

Alle boligprosjekter i regi av Skanska Eiendomsutvikling sertifiseres etter BREEAM-NOR. Nedre Tverrgate skal BREEAM-sertifiseres med nivå Very Good.

Leilighetene vil variere fra små toromsleiligheter på 35 kvadratmeter til store leiligheter med takterrasse i femte etasje. Det skal bygges parkeringskjeller under hele bygget, samt omtrent 550 kvadratmeter næringsareal i første etasje, skriver Skanska.