Audun Lågøyr

Skanska: Helse Møre og Romsdal takket nei til tiltak som ville gitt billigere sykehus - vurderer rettslige skritt

- Nå avlyser de konkurransen og forsinker byggingen, sier Audun Lågøyr, kommunikasjonsdirektør i Skanska Norge - som var en av to entreprenører som var med i finalen for utbyggingen av det nye sykehuset på Hjelset utenfor Molde.

Onsdag ettermiddag ble det kjent at styret i Helse Møre og Romsdal avlyser anbudskonkurransen for hovedentreprisen for det nye akuttsykehuset på Hjelset.

- Vi ga for over ett år siden tydelige råd til foretaket om å endre gjennomføringsmodell slik at de kunne gå inn på større kostnadsbesparende tiltak og bedre funksjonsløsninger for sykehuset. Dette sa prosjektledelsen nei til. De insisterte på at vi skulle gi pris på de spesifikke kravene de hadde beskrevet. Dermed valgte de med åpne øyne en modell som de var advart mot at ville gi et dyrere sykehus, legger Lågøyr til.

- Nå avlyser de konkurransen og i tillegg har de tydeligvis tenkt at de forslag til kostnadsbesparende tiltak som vi har kommet med i prosessen, fritt kan benyttes. Dette er svært uryddig, legger han til.

Pasientene må nå vente lenger på nytt sykehus.

- Jeg skjønner godt at brukerrepresentantene er bekymret for fremdriften. Skanska har brukt mye tid og store ressurser på å jobbe fram et best mulig tilbud på den oppgaven som vi var gitt, vi vil derfor nå vurdere rettslige skritt mot Helse Møre og Romsdal, avslutter Lågøyr.