Direktør Willy-André Gjesdal i Etat for utbygging deler ut den første omtankeprisen til Caroline Berg Pettersen og Øystein Espedal i Skanska entreprenør. Foto: Ola Henning Målsnes
Direktør Willy-André Gjesdal i Etat for utbygging deler ut den første omtankeprisen til Caroline Berg Pettersen og Øystein Espedal i Skanska entreprenør. Foto: Ola Henning Målsnes

Skanska fikk omtankepris

Etat for utbygging i Bergen delte torsdag ut omtankeprisen for første gang ut. Skanska entreprenør får prisen for arbeidet deres med sikkerhet og seriøsitetskrav på det nye sykehjemmet Åsaheimen sykehjem.

Omtankeprisen går til en entreprenør som har vist best resultat og størst engasjement innenfor sikkerhet, helse og arbeidsmiljø (SHA), god bruk av HMSREG og seriøsitetskrav, heter det i en pressemelding.

– Vi gjør dette for å få positiv oppmerksomhet rundt seriøsitetskrav og arbeidsmiljø. Deler av vår bransje har et dårlig rykte. Da er det viktig å belønne og vise frem de seriøse aktørene, sier etatsdirektør Willy-André Gjesdal i Etat for utbygging.

Prisen ble delt ut under et markedsmøte med etaten og representanter fra byggmestrene, entreprenørene og maskinentreprenørene.

Kvalitetssikrings- og HMS-leder Caroline Berg Pettersen og anleggsleder Øystein Espedal i Skanska entreprenør AS tok imot prisen. Den består av et diplom, blomster, en førstehjelpspute og kake til alle på byggeplassen.

– Det blir 100 damer og menn som får kake. Det er veldig kjekt og en ære å bli satt pris på denne måten her, sier anleggsleder Øystein Espedal ifølge meldingen.

Juryen har bestått av etatsdirektøren og rådgiver for samfunnsansvar, Vibecke Myran. De mener Skanska har utmerket seg med stort engasjement for å følge opp samfunnsansvar og bruk av HMSREG. På eget initiativ har de invitert til gjennomføring av felles seriøsitetskontroller.