Eli Heyerdahl Eide, styreleder i Ingeborg-nettverket. Foto: Svanhild Blakstad

Skal bedre rørleggerryktet - inviterer til inspirasjonsdag på Bygg Reis Deg

Da leder for Ingeborg-nettverket Eli Heyerdahl Eide ville bli rørlegger svarte rådgiveren at hun hadde alt for gode karakter. – Slike holdninger har vi ennå. Nå må bransjen stå sammen og komme på Inspirasjonsdagen for å bedre folks syn på rørleggerfaget, oppfordrer Eide.

Ingeborg-nettverket ble opprettet for å øke rekruttering av kvinner til rørfaget, men har knappe tre år senere utviklet seg til en bevegelse for likestilling i byggebransjen. Nå arrangerer de inspirasjonsdag i forbindelse med Bygg Reis Deg på Lillestrøm 17. oktober.

- Det er fortsatt mulig å melde seg på. Noen av foredragsholderne er konsernsjef Espen Haaland i Haaland, sjefsøkonom i NHO Øystein Dørum, Kristine Hofer Næss fra ODA-nettverket og tidligere verdensmester Kari Schibevaag, sier Eide

Målet til Ingeborg-nettverket er å bedre ryktet til bransjen, og gjøre rør til et foregangsfag for likestilling i bygg anlegg gjennom å synliggjøre rollemodeller og skape lokale møteplasser.

HR-direktør hos Caverion, Anne Sødem, en av nettverkets gullpartnere mener det er et problem at foreldre og rådgivere ikke kan nok om rør- og byggebransjen.

- Vi som er i bransjen må ta ansvar for å fremsnakke våre egne fag om vi skal ha fagarbeidere for fremtiden. Vi håper så mange som mulig tar turen til inspirasjonsdagen slik at de kan få høre gode historier de kan fortelle videre, forteller Sødem.

- I tillegg bør vi legge vekt på at rørbransjen, som resten av byggebransjen, er en bransje med gode arbeidsforhold, god lønn og har arbeidstider som gjør at både mamma og pappa kan hente i barnehagen. Det er rett og slett en familievennlig bransje, det er det kanskje ikke så mange som tenker på, legger Sødem til.

Eide ser frem til inspirasjonsdagen og håper antall påmeldte blir høyere enn tidligere år.

- Enten du er ansatt i et rørleggerfirma, hos en leverandør, rådgiver, i skoleverket, organisasjonslivet eller i andre bedrifter der rørfagkompetansen er grunnlaget så må du komme, avslutter Eide.

Det er gratis å delta på arrangementet - les mer her.