Selvaag Bolig planlegger nå dette 13 etasjer høye leilighetsbygget på Kaldnes Brygge i Tønsberg. Prosjektet kommer for salg i juni (illustrasjon: Spir Arkitekter).

Sjekk høyhuset Selvaag Bolig planlegger i Tønsberg

Selvaag Bolig planlegger å bygge et 13 etasjer høyt leilighetsbygg med sprek arkitektur ytterst på Kaldnes Brygge i Tønsberg. – Det blir et signalbygg i Tønsberg, sier administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig.

− Bygget er tegnet av Spir Arkitekter som selv har sine lokaler på Kaldnes Brygge som har tegnet leilighetsbygget, opplyser administrerende direktør Baard Schumann til Byggeindustrien.

Høyhuset blir 13 etasjer høyt og vil romme 26 leiligheter. For de tre øverste etasjene og bakkeplanet, blir det en leilighet per etasje. Det betyr at disse toppleilighetene får et boareal på i overkant av 195 kvm.

− Bygget blir et signalbygg i Tønsberg og blir lokalisert midt i innseglingen til havna til Tønsberg. Prosjektet vil komme for salg i løpet av juni og det er allerede stor interesse for toppetasjene og leiligheten på bakkeplan som vil få egen båtbrygge. For disse enhetene vil det bli en budrunde, det er potensielle kjøpere som har siklet på toppetasjene et par år allerede, sier han.

Han tror prisene for toppleilighetene vil ligge på rundt 25 millioner kroner.

Schumann beskriver leilighetsmarkedet i Tønsberg har vært overraskende bra. Selvaag Bolig er i full gang med en utbygging av Kaldnes Brygge og har ferdigstilt flere prosjekter de boligprosjekter de senere årene. Hittil er det bygget om lag 400 boliger. De neste 15 årene skal det bygges 800 boliger på Kaldnes Brygge.

Slike ser det ut på Kaldnes Brygge i dag. Fortsatt skal det bygges ut 800 leiligheter de neste 15 årene (foto: Selvaag Bolig).

− Det gjenstår fortsatt mye utbygging på Kaldnes Brygge, men akkurat nå vil høyblokka få et stort fokus, sier Schumann.

Han håper salget går så bra at det er mulig å igangsette byggingen i løpet av høsten 2015.

− Vi har fått pristilbud fra flere entreprenører, men har ikke signert noen kontrakt for byggingen enda, sier han.