Foredragsholdere for kurset var fra venstre Bård Olsen fra DSA, John Einar Thommesen, SINTEF og Odd Mange Solheim NRF.
Foredragsholdere for kurset var fra venstre Bård Olsen fra DSA, John Einar Thommesen, SINTEF og Odd Mange Solheim NRF.

SINTEF og Norsk Radonforening arrangerte nytt radonkurs

I samarbeid med Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet arrangerte SINTEF og Norsk Radonforening forrige uke et nytt radonkurs. Kurset skal danne grunnlag for personsertifisering av radontjenester, og ble umiddelbart fulltegnet.

– Dette var åpenbart et tilbud som var etterlengtet, forteller kurs- og fagansvarlig John Einar Thommesen hos SINTEF Community i en pressemelding.

Kurset gir deltakerne grunnleggende kunnskaper om blant annet radon og helsefare, utbredelse av radon, lover og regler, målinger og tiltak.

– Kurset passer dermed godt for alle som gjennom sin jobb og sitt ansvarsområde har behov for en god og generell innsikt i radon som fagområde. Av deltakerne som deltok nå på første kurs registrerte vi folk både fra rådgivende ingeniør, eiendomsselskaper, Huseiernes Landsforbund og kommunalt ansatte, sier Thommesen.

– Samtidig er kurset første trinn i vår nye sertifiseringsordning for personer som tilbyr utførelse av radontjenester. I tillegg til fagkurset vil det kreves videregående sertifiseringskurs med eksamen. Ordningen iverksettes i løpet av året og personsertifisering vil bli tilbudt både innenfor radonsikring av nye og eksisterende bygg, legger han til.

Neste fagkurs vil etter planen bli avholdt 9. mai i år.