Prosjektleder for KF01 Tele og IT i Helse Bergen HF, Bjørn Blomvik (fra venstre), Kristian Brandseth, prosjektleder for prosjektet BUS2 i Helse Bergen HF, Dag Otterstad, VP for Digital Energy i Schneider Electric og Øystein Nilsen, prosjektleder for komplett leveranse K501 i Schneider Electric. Foto: Schneider Electric

Schneider Electric vant kontrakt på Barne- og ungdomssykehuset i Bergen

Schneider Electric er valgt ut til å levere en moderne og fremtidsrettet løsning til Helse Bergen i forbindelse med andre byggetrinn på Barne- og ungdomssykehuset.

Kontrakten innebærer blant annet en komplett EcoStruxure-løsning, skriver Schneider Electric i en pressemelding mandag.

– Vi er ydmyke og stolte av å bli valgt av Helse Bergen til dette nyskapende prosjektet. Helse Bergen HF har valgt Schneider Electric, ikke bare på grunnlag av pris, men også på grunn av løsninger og teknologi som er i samsvar med oppdragsgivers visjoner og ambisjoner for et moderne og fremtidsrettet sykehus. Schneider Electric ønsker i dette prosjektet, sammen med byggherre og andre dyktige entreprenører, å levere et godt prosjekt basert på de mest innovative og fremtidsrettede teknologiene, sier landssalgssjef i Schneider Electric Norge, Nariman Fakhraee, i pressemedlingen.

Arealet til det nye sykehuset vil være omtrent 79.000 kvadratmeter når alt står ferdig, fordelt på 29.000 kvadratmeter. i trinn én (BUS1) og omlag 50.000 kvadratmeter i trinn to (BUS2).

– Vi i Schneider Electric gleder oss til å jobbe i et prosjektmiljø der det er stort fokus på effektivitet, å gjøre riktig med en gang, og prosjektgjennomføring basert på BIM, LEAN og systematisk ferdigstillelse. Vi har stor tro på denne modellen, og er trygge på at resultatet vil bli et flott sykehus og arbeidsplass for både pasienter og ansatte, sier Fakhraee.

– Helse Bergen er svært tilfreds med å få Schneider Electric med på laget. De leverte et godt tilbud og var best på alle evalueringskriterier, kommenterer Kristian Brandseth, overingeniør i Helse Bergen.

Schneider Electrics leveranse i forbindelse med BUS2 K501 består av SD og automatikkanlegg, pasientsignalanlegg, brannalarmanlegg, adgangskontroll, ITV, Integrasjon av andre tekniske anlegg , samt integrasjon av SD og automatikk med tilkoblede systemer i prosjektets digitale tvilling og BIM modell, heter det i pressemeldingen.