Kari Sandberg

Samler næringen til tvistedebatt

– Vi har flere eksempler på store konflikter som kan påvirke likviditeten hos bedriftene. Plikt til å innbetale merverdiavgift på omtvistede krav har gjort situasjonen verre. Vi håper nå å kunne finne gode løsninger, sier adm. dir. Kari Sandberg i Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA). 

Torsdag inviterer Bygg21 og NKF sammen med EBA inn til tvisteløsingskonferanse for å diskutere konfliktnivået og tiltak for å redusere dette.

EBA gjennomførte en undersøkelse i 2018 som viser at fem av deres medlemsbedrifter har fem milliarder i omtvistede krav bare innenfor samferdsel.

– På konferansen vil problemstillingen belyses av oppdragsgivere og topplederne fra de største entreprenørbedriftene i Norge. Etterpå arrangeres paneldebatt med deltakere fra hele næringen.

Det et behov for å innføre effektive tvisteløsningsmekanismer i alle kontrakter. Målet med konferansen er å redusere tvistenivået i bransjen, sier Sandberg.

De opplever at dette er et tema mange er opptatt av.

– Vi har per nå over 200 påmeldte, og det er plass til noen flere, legger hun til.

Arrangementet er gratis og finner sted torsdag 29.november klokken 09.30 – 15.00 i Næringslivets hus, Middelthunsgate 27 i Oslo.

Les mer om konferansen her