Illustrasjon: Hille Melbye arkitekter
Illustrasjon: Hille Melbye arkitekter

Ruta Entreprenør bygger Kjelsås Omsorg + for Oslobygg

Ruta Entreprenør og Oslobygg signerte 2. april kontrakten om å bygge Kjelsås Omsorg +.

Kontrakten er en totalentreprise verdt omtrent 400 millioner kroner eksklusive merverdiavgift.

– Avtalen omfatter eiendommene Kjelsåsveien 114-116 og innebærer bygging av 77 omsorgsboliger, aktivitetssenter og base for hjemmetjenesten. I tillegg vil det bli etablert utleiearealer for tjenester som frisør, fotpleie og alternativ behandling, heter det i en pressemelding.

– Vi er svært fornøyde med å bli valgt som entreprenør av Oslobygg for dette viktige prosjektet. Helsebygg er en prosjektkategori Ruta har lang erfaring med og vi gleder oss til å komme i gang med et samfunnsnyttig og bærekraftig prosjekt, sier divisjonsdirektør Jørn André Hugdal i Ruta Entreprenør i meldingen.

Fra oppstartsmøter 11. april. Foto: Oslobygg
Fra oppstartsmøter 11. april. Foto: Oslobygg

Det nye bygget, med et totalt areal på cirka 10.000 kvadratmeter, skal oppføres med en bærekonstruksjon i massivtre over kjeller av lavkarbonbetong. Energikravet er satt til klasse A – passivhus, og oppvarmingen av bygget vil skje gjennom energibrønner og solceller på tak. Den eksisterende sveitservillaen på tomta vil bli flyttet internt på området som en del av prosjektet.

– Det er godt å komme i gang med gjennomføringen av dette prosjektet. Når vi bygger så tett på naboer, skolevei og trafikk-knutepunkter, vil vi ha et ekstra fokus på sikkerhet i og rundt byggeplassen, sier administrerende direktør i Oslobygg, Eli Grimsby, i meldingen.

Prosjektet, som i stor grad vil gjennomføres som en utslippsfri byggeplass, planlegges ferdigstilt sommeren 2026.

Illustrasjon: Hille Melbye arkitekter
Illustrasjon: Hille Melbye arkitekter