Rune Hardersen blir ny Norge-sjef i GK. Foto: Redlnk

Rune Hardersen blir ny Norge-sjef i GK

Rune Hardersen (44) blir ny administrerende direktør i GK Norge, med totalansvaret for virksomheten i selskapene Inneklima, Elektro, Rør og Sikkerhet. Han tiltrer stillingen 1. mai.

Hardersen er utdannet sivilingeniør fra NTNU (2001), og har i tillegg en master i teknologiledelse fra samme sted (2009). Han går til GK fra stillingen som leder for Akers start-up selskap Nordic MBS.

- Han har lang og variert erfaring fra lederstillinger, rådgivning og styrearbeid, blant annet som administrerende direktør i ÅF Norge, hvor han også var en del av konsernledelsen i ÅF Gruppen, heter det i en pressemelding.

– Jeg er meget fornøyd med å få Rune Hardersen inn som ny leder for vår samlede virksomhet i Norge. Rune er en inkluderende, strategisk og resultatorientert leder med gode verdier, og med solid kunnskap om muligheter og utfordringer i den norske byggenæringen. Jeg er trygg på at han vil bidra til å forsterke vår posisjon som en ledende teknisk entreprenør og driftspartner, sier konsernsjef Kim Robert Lisø i GK Gruppen.

GK i Norge har omtrent 2.200 medarbeidere og har en årsomsetning på over fire milliarder kroner.

– GK skal ut på en spennende reise framover, med tydelige mål om å ytterligere forsterke GK sitt bidrag til å løse utfordringene Norge og verden står overfor innenfor klima og bærekraft. Selv om det umiddelbare fokuset for alle er å navigere gjennom en krevende pandemisituasjon og de økonomiske etterdønningene av denne, ligger det store muligheter foran oss som vi skal jobbe hardt for å realisere. Det ligger et imponerende godt fundament i GKs stolte historie og langsiktige eierskap, og et stort og kompetent team av engasjerte ledere og medarbeidere. Jeg gleder meg skikkelig til å bli bedre kjent med mine nye kolleger og ta fatt på oppgavene som ligger foran oss, sier påtroppende administrerende direktør Rune Hardersen.

Hardersen vil inngå i GK Gruppens konsernledelse og rapportere til konsernsjef. Han tiltrer stillingen 1. mai og får kontorsted ved hovedkontoret på Ryen i Oslo.