<p>Daglig leder Jan Erik Hagen i RingAlm Beiseservice og administrerende direktør Trond Lunås RingAlm inviterte til fest i forbindelse med åpningen av den nye fabrikken på Næroset.</p>

RingAlm åpnet ny fabrikk til 45 millioner

Ringalms datterselskap Beiseservice har nå tatt i bruk sin splitter nye produksjonslinje for overflatebehandling av paneler.

Både ansatte, eiere, leverandører og kunder var invitert, da Ringalm og datterselskapet Beiseservice feiret oppstarten av den nye fabrikken for overflatebehandling av paneler.

- Det er egentlig tre grunner til at vi ber inn til fest. Det ene er selvsagt at den nye fabrikken er ferdig, i tillegg er det nøyaktig ti år siden Beiseservice ble etablert og selskapet skal nå også skifte navn fra Beiseservice til Ringalm Beiseservice, sier administrerende direktør Trond Lunås i RingAlm til Byggeindustrien.

Linje for innvendig panel

Den nye fabrikken er plassert på Næroset i Ringsaker kommune, vegg i vegg med der RingAlm produserer mye av de materialene som skal overflatebehandles.

Fabrikken vil i første omgang huse den nye produksjonslinjen for beising og maling av innvendig panel, men etter hvert vil også Beiseservice sin produksjonslinje for overflatebehandling av utvendig panel, som i dag ligger på Hjellum i Hamar, bli flyttet inn i de nye fabrikklokalene på Næroset.

Med begge produksjonslinjer på plass under samme tak vil det nye anlegget, ifølge RingAlm Beiseservice, være det mest komplette og moderne av sitt slag i Norge. Investeringen er også blant de største RingAlm noensinne har gjort.

- Åpningen av fabrikken er helt klart en stor dag for både Beiseservice og Ringalm konsernet. Det er morsomt at vi kan samle alle ansatte i RingAlm og feire dette sammen, sier daglig leder Jan Erik Hagen i Ringalm Beiseservice.

Stor kapasitet

Fabrikken omfatter 2.700 kvadratmeter nye produksjonslokaler med et tilhørende 1.350 kvadratmeter stort lager. Produksjonsutstyret er en kombinasjon av italiensk og norsk utrustning og har en årlig kapasitet på cirka 600.000 kvadratmeter beiset eller malt innvendig panel per skift.

- Vi starter produksjonen forsiktig, men vi har en linje med veldig høy kapasitet og vi har også laget en layout i fabrikken som gjør at vi nesten kan doble kapasiteten med enkle investeringsmidler, opplyser Trond Lunås.

Markedet øker

Avanserte sprøyteautomater, børstemaskiner og tørker er avgjørende komponenter i produksjonen av ferdigbehandlede paneler. Ifølge Beiseservice vil de nå kunne tilby et bredt spekter av forskjellige overflatestrukturer, profiler og et tilnærmet ubegrenset fargevalg. Hovedproduktene vil være beiset gran og furu samt malt kvistfri panel.

- Vi har veldig stor tro på at markedet for ferdigbehandlede paneler vil fortsette den positive utviklingen. Dette er noe kundene ønsker. Vi har sett det på utvendig kledning i mange år og markedet øker også på innvendige paneler, sier Lunås.

- Det vi produserer i fabrikk får også en helt annen og penere finish enn det man klarer selv. Det innser flere og flere kunder, legger Jan Erik Hagen til.

Miljøhensyn

RingAlm fremhever også at de har lagt stor vekt på miljø i planleggingen av den nye fabrikken. Bruk av miljøvennlige malingsprodukter fra Sherwin Williams, optimale kontrollrutiner og bruk av egenprodusert bioenergi til oppvarming og tørking har vært en selvfølge, ifølge RingAlm. Enova har vært en viktig støttespiller og bidragsyter til prosjektet.