Styreleder Audun Harridsleff i Betongelementforeningen.Daglig leder John-Erik Reiersen i Betongelementforeningen.Arnt Ove Amdal og Arthur BuchardtMarius HolmAnders C. JohanssonBjørn Erik ØyeKnut LongvaArthur BuchardtVetle Houg, John-Erik Reiersen og Marius Holm.

Rekordproduksjon blant betongelementprodusentene

Aldri før er det blitt produsert så mye betongelementer enn i 2017. Volumveksten var på hele 7,6 prosent i 2017 i forhold til toppåret 2016.

- Vi tar markedsandeler fra alle segmenter, og har vært vitne til en historisk kraft vekst, kommenterer styreleder Audun Harridsleff i Betongelementforeningen.

Aldri før er det produsert mer enn 2.000.000 kvadratmeter hulldekker på et år, men i 2017 ble det produsert 2.033.250 kvadratmeter – en vekst på hele 10,9 prosent fra året før.

Samlet ble det produsert 2.500.000 kvadratmeter dekker i Norge i 2017, og inkludert import ble det levert 2.900.000 kvadratmeter prefab-dekker i det norske markedet.

Det meldes også om store ordrereserver, og fabrikken ehar nå stor produksjon.

Den høye aktiviteten påvirker også aktiviteten i foreningen og deltakelsen på medlemsmøtet i Betongelementforeningen torsdag og fredag på Gardermoen.

- Vi er 221 deltakere på medlemsmøtet i år, noe som en soleklar ny rekord. Den forrige toppnoteringen var på 170 personer, legger Harridsleff til.

Han melder også om stadig mer oppslutning rundt bransjearbeidet. Det kom til 21 nye medlemsbedrifter i 2017 – og dette omfatter både montasjeaktører og elementprodusenter.

- I 2018 vil foreningen prioritere arbeid med gjennomslag for vår bransje, næringspolitiske spørsmål og markedskommunikasjon – samt at vi vil se på hvordan bedriftene kan øke lønnsomheten, påpeker Harridsleff.

Dette understøttes av daglig leder John-Erik Reiersen i foreningen.

- Vi vil bruke mer ressurser på kommunikasjon og marked - samt miljø. Det viktigste konkurransen fremover omhandler miljøet, mener Reiersen.