Konsernsjef Morten M. Larsen i Ellingard Gruppen(til høyre) og murmester og driftssjef Morten Gulbrandsen i datterselskapet Murmester Rolf Holm (til venstre) sammen med lærling Jonas Bakken foran det nye Nasjonalmuseet i Oslo. Foto: Torbjørn Tandberg / Ellingard GruppenJonas Bakken (20) er ansatt som lærling i Ellingard-selskapet Murmester Rolf Holm. På det meste er det rundt 40 fast ansatte murere- og steinleggere fra Ellingard Gruppen i sving på nye Nasjonalmuseet i Oslo, hvor de skal legge ikke mindre enn 28.000 kvadratmeter med naturstein. Foto: Torbjørn Tandberg / Ellingard GruppenFoto: StatsbyggIllustrasjon: MIR kommunikasjon/Kleihues/Schuwerk /StatsbyggForplassen foran nytt nasjonalmuseum i Oslo, ved siden av Nobels Fredssenter og Dronning Mauds gate. Illustrasjon: Tegmark/Statsbygg

Rekordomsetning for Ellingard

I Ellingard Gruppen går omsetningen opp og sykefraværet ned. Lærlinger trekkes frem som en viktig faktor.

Det skriver Ellingard Gruppen i en pressemelding denne uken.

– En viktig årsak til rekordresultatene er vår langsiktige satsing på lærlinger og fagkompetanse, sier konsernsjef Morten M. Larsen.

Ellignard Gruppen er, ifølge pressemeldingen, er en av landets største entreprenører innen stein og mur, med 150 ansatte og en omsetning på rundt 200 millioner kroner.

– I våre selskaper har vi gode tradisjoner i det å ansette lærlinger samtidig som vi gir øvrige ansatte muligheten til å ta fagutdannelse. Vi har i dag cirka ti prosent lærlinger i konsernet, og målet er at over halvparten av alle ansatte til enhver tid har et norsk fagbrev. På denne måten er vi med på å sikre de ansattes fremtid samtidig som vi sørger for at kunnskapen blir i konsernet. Dette gjør Ellingard til en solid og stabil bedrift som er i stand til å levere høy kvalitet, sier Larsen, som selv startet sin karriere som lærling i Ellingard Naturstein i 2001 der han også tok sitt fagbrev og mesterbrev.

35-åringen ble etterhvert bas, driftsleder og så daglig leder i 2010, før han i fjor ble øverste sjef for hele konsernet som da leverte rekordresultat, skriver Ellingard i pressemeldingen.
– Resultatene kommer på ingen måte av seg selv. Det dreier seg om et godt teamarbeid på tvers av alle avdelinger, sier Larsen.

– Det som er veldig gledelig er at vi oppnår gode resultat samtidig som sykefraværet har gått ned og vi har unngått alvorlige skader, sier han videre.