Illustrasjonsfoto: Rapp Bomek

Rapp Bomek leverer eksplosjonssikre dører til Samsung-utvidelse

Utvidelsen av Samsungs batterifabrikk i Ungarn får eksplosjonssikre dører fra norske Rapp Bomek.

Det skriver den Innlandet-baserte industridørprodusenten i en pressemelding onsdag.

Samsung SDI utvider produksjonskapasiteten på elbilbatterier, og investerer 1,2 milliarder euro i batterifabrikken i Ungarn. Gjennom utvidelsen blir anlegget på 330.000 kvadratmeter stort.

I 2020 ble Rapp Bomek kontaktet av Samsung Engineering, som ønsket flere eksplosjonssikre spesialdører til utvidelsen. Samsung har tidligere benyttet tilsvarende dører fra Rapp Bomek i forbindelse med byggingen av batterifabrikken i 2018, heter det i pressemeldingen.

Eksplosjonsdørene som er bestilt, har spesialmål og blir installert mot slutten av 2020. De skal benyttes til laboratorierom. Spesialdørene må oppfylle strenge krav til brann og eksplosjon, og er brannklassifisert som A60. Dette innebærer at de skal tåle å stå imot brann i minst 60 minutter. Dørene er også lydisolerte i henhold til kundens krav, skriver Rapp Bomek.

– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger på de pneumatiske skyvedørene vi leverte i 2018, og er svært fornøyde med at Samsung velger å bestille flere spesialdører fra oss. Leveransen til Samsung er et godt eksempel på at Rapp Bomek kan levere spesialløsninger til fabrikkanlegg på land med særskilte behov, sier Hugo Henriksen, salgssjef i Rapp Bomek.

– Leveransen til Samsung er også med å befeste oss som en leverandør innenfor sikkerhets- og branndører i Europa, kommenterer administrerende direktør Kurt Kristoffersen i pressemeldingen.