Foto: Ramirent

Foto: Ramirent

Ramirent ansetter 30 montører

– Vi ønsker å ta et bransjeansvar og vil nå ansette montører i stedet for å leie de inn, sier HR-direktør Henriette Hall-Eriksen i Ramirent.

HR-direktør Henriette Hall-Eriksen. Foto: Ramirent

HR-direktør Henriette Hall-Eriksen. Foto: Ramirent

Totalt dreier det seg om nærmere 30 montører som skal ansettes i løpet av kort tid, skriver

selskapet i en pressemelding.

Onsdag gikk Arbeidsminister Hadia Tajik ut i NRK med et budskap om skjerpede krav til bemanningsbransjen.

– Vi har sett de samme utfordringene med innleie av arbeidskraft som regjeringen, og vi ønsker nå å ta grep både med tanke på vår egen drift og på vegne av bygg- og anleggsbransjen som sådan. Derfor har vi nå vedtatt at hovedprinsippet er at Ramirent skal ansette i stedet for å leie inn montører, og vi vil nå ansette nærmere 30 stillasmontører i fast stilling i løpet av kort tid, sier Hall-Eriksen.

– Det er vanskelig få god nok kontroll på avtaler og betingelser i forhold til innleide montører, og så handler det også om både helse, miljø og ikke minst sikkerhet samt selvsagt effektivitet og kvalitetet på tjenestene som leveres. For det viser seg at det på sikt er dyrere å leie inn montører i stedet for å benytte egne fast ansatte, og når det gjelder blant annet sikkerhet så må de innleide montørene som regel også læres opp helt på nytt fra gang til gang. Fast ansatte har dessuten erfaringsmessig en større lojalitet og stolthet på vegne av eget selskap og overfor selskapets faste kunder, sier Hall-Eriksen i meldingen.

Ti av de nye montørene i Ramirent vil bli ansatt ved stillas-avdelingen i Oslo, mens resten fordeles på avdelingene i Bergen, Trondheim, Sandefjord og Kristiansand.

Avdelingsleder for Oslo stillas, Thomas Tangstad. Foto: Ramirent

Avdelingsleder for Oslo stillas, Thomas Tangstad. Foto: Ramirent

– I Ramirent har vi i dag litt over 30 stillas-montører totalt sett på landsbasis, og vi vil dermed doble staben med montører i løpet av kort tid, sier avdelingsleder for Oslo stillas, Thomas Tangstad, som opplyser at antall nye montører som skal ansettes representerer cirka det antallet Ramirent vanligvis har innleid til enhver tid.