Fra åpningen av Protans nye fabrikk i Polen. Foto: Krzysztof Rzepnicki
Fra åpningen av Protans nye fabrikk i Polen. Foto: Krzysztof Rzepnicki

Protan åpner nytt anlegg i Polen

Protan har åpnet et nytt produksjonsanlegg i Stęszew, Polen, som skal produsere termoplastiske membraner.

I en pressemelding opplyser selskapet at investeringen er på omtrent 11 millioner euro. Den vil få en produksjonskapasitet på omtrent 8 millioner kvadratmeter termoplastiske membraner per år.

Dette produksjonsstedet er Protans sjette produksjonssted i Europa, med tre i Norge, to i Tyrkia og nå i Polen. Protan Polskas nye produksjonslinje ligger ved siden av Protan Elmark, en del av Protan Group siden 2007. Protan Elmark produserer av midlertidige haller og telt i Polen som eksporterer til 16 land og leverer 500 byggeprosjekter årlig i hele Europa. Protan Elmark har sertifisering for NATO-produksjon og mange patenter på sitt felt.

– Etableringen av vår termoplastiske takproduksjonslinje i Polen er et fysisk bevis på Protans forpliktelse til takmarkedet i Sentral-Europa, og spesielt det polske markedet. Vår strategi er å være en stor aktør i det europeiske takmarkedet med vårt omfattende produktsortiment som inkluderer alle komponenter for å levere bærekraftige miljøvennlige takløsninger med et lavt CO2-avtrykk, sier administrerende direktør Eirik Øyno i Protan Gruppen i meldingen.

– Våre seks fabrikklokasjoner er i tråd med Protans produksjonsstrategi om å være global og nær våre markeder med produksjonsanlegg, legger Protans COO Espen Moe til.