- Prisene stiger denne måneden etter nedgang i september. Oktober har tradisjonelt vært en variabel måned, så denne utviklingen er positiv, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

Prisoppgang for borettslagsleiligheter i oktober

Prisene på borettslagsleiligheter er 2,0 prosent høyere i oktober 2016 sammenlignet med september 2016.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i oktober 2016 på 37.249 kroner, mens det tilsvarende tallet i september 2016 var på 36.520 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 15,7 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 32.201 kroner.

- Prisene stiger denne måneden etter nedgang i september. Oktober har tradisjonelt vært en variabel måned, så denne utviklingen er positiv. Tolvmånedersveksten er nå den høyeste vi har registrert på nesten et tiår. Særlig på Østlandet har utviklingen vært god det siste året, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

Sammenlignet med forrige måned gikk antall omsetningsdager ned denne måneden. Med omsetningsdager menes antall dager mellom første annonsedag og dagen der selger aksepterer budet. Gjennomsnittlig antall omsetningsdager i oktober 2016 var 36 dager. Det er 4 dager mindre enn i september 2016, og 1 dag mer enn på samme tid i fjor.