Slik kan det nye Mesnakvartalet i Lillehammer bli. Totalprosjektet er på 25.000 kvadratmeter. Illustrasjon: Lund + Slatto Arkitekter

Planlegger 107 leiligheter og to næringsbygg i Lillehammer

Smedvig Eiendom planlegger 107 leiligheter og to næringsbygg langs Mesnaelva i Lillehammer. Prosjektet er på totalt 25.000 kvadratmeter.

Mandag ble planene presentert for naboer og leietakere, skriver Gudbrandsdølen Dagningen (GD).

Planene innbefatter tre leilighetsbygg på totalt 107 leiligheter, et eget næringsbygg og et kontor- og forretningsbygg.

Avisa melder at Mesna Senter skal bygge navn til Mesnakvartalet og at elva Mesna i planene skal tas mer i bruk. Det som i dag er Mesna Senter var i sin tid lokaler for industrivirksomheten til Mesna Bruk og ett av leilighetene skal bygges på taket på bygget som kalles Støperiet. Den gamle verkstedshallen er også vernet.

Totalprosjektet er på 25.000 kvadratmeter og GD skriver at DNB Eiendom og Veidekke er koblet til prosjektet.

Salget for leilighetene skal etter planen starte over nyttår og det estimeres byggestart sommeren 2018 for leilighetsbyggene. Næringsbygget vil bli et byggetrinn 2 i prosjektet.

– Vi har knadd på planene en god stund og brukt god tid. Grunnen til det er at det er utfordrende å møte alle kravene som stilles med å bygge midt i sentrum. Fasaden ut mot elven er vernet og verkstedhallen er vernet, sier Anne Marie Aalstad Laakson, eiendomssjef i Smedvig Eiendom Øst til GD.