Slik vil Posten og Bring sitt logistikksenter på Borgeskogen se ut når utbyggingen er ferdig i november 2023. Illustrasjon: Plan1
Slik vil Posten og Bring sitt logistikksenter på Borgeskogen se ut når utbyggingen er ferdig i november 2023. Illustrasjon: Plan1

Peab bygger ny postterminal

Peab har inngått avtale med Posten Eiendom om å bygge et utvidet logistikksenter på Borgeskogen i Sandefjord for Posten.

Det skriver Peab i en pressemelding tirsdag.

Den nye postterminalen skal stå klar i november 2023, heter det i pressemeldingen.

Terje Kaasa Larsen, regionsjef for Peab Bygg i Telemark, Vestfold og Buskerud. Foto: Mats Bakken / Peab
Terje Kaasa Larsen, regionsjef for Peab Bygg i Telemark, Vestfold og Buskerud. Foto: Mats Bakken / Peab

– Vi er svært fornøyde med at vi har fått dette oppdraget. Posten Eiendom er en profesjonell byggherre som stiller høye krav, ikke minst på miljøsiden. Det bidrar til at vi lærer mye og utvikler oss, og jeg gleder meg til å samarbeide med Posten, sier Terje Kaasa Larsen, regionsjef for Peab Bygg i Telemark, Vestfold og Buskerud.

Det nye terminalanlegget blir en utvidelse av Postens logistikksenter, som består av 10.000 kvadratmeter, og som ble tatt i bruk i januar 2019. Allerede året etter ble det klart at kapasiteten var for liten, skriver Peab.

Eiendomsdirektør Edvard Nervik i Posten Norge forteller at pandemien medførte en sterk økning i netthandelen, og at trenden fortsetter.

– Vestfold har mange store netthandelsaktører som trenger gode logistikkløsninger. Når vi nå bygger ut på Borgeskogen, skal vi også etablere en ny og større pakkesorteringsmaskin som vil håndtere det sterkt økende volumet i pakkeforsendelser. Dette vil komme både det lokale næringslivet og pakkemottakerne til gode, sier Nervik.

Den nye terminaldelen får en grunnflate på 9.000 kvadratmeter, samttilhørende utearealer på omtrent samme størrelse.

Ifølge pressemeldingen scoret Peab best på pris, og skal også ha kommet best ut på gjennomføringsevne, kompetanse og oppgaveforståelse i konkurransen.

– Vi er meget tilfredse med å ha fått en solid og kompetent entreprenør som Peab med på laget for å ferdigstille anlegget med en tydelig miljøprofil, sier Nervik i meldingen.

Bygget skal miljøsertifiseres som BREEAM very good, og det får oppvarming fra energibrønner.

Peab planlegger å bruke egne fagarbeidere både på betong og tømring, og det vil bli tatt inn lærlinger på prosjektet.