Grandkvartalet, Larvik. Illustrasjon: Dark Arkitekter.

Peab bygger Grandkvartalet i Larvik

For en kontraktssum på 240 millioner kroner før moms skal Peab bygge 11.200 kvadratmeter leiligheter, kontorplasser, hotell og nytt møtesenter i Larvik.

Byggherre og utvikler er Grandkvartalet Eiendom. Peab er valgt som totalentreprenør i prosjektet, og 20. desember 2019 ble kontrakten signert. Grandkvartalet skal stå ferdig i 2022.

− Vi ser frem til å endelig komme i gang med dette prosjektet, som skal bidra til å løfte Larvik som by, og forsterke aksen mellom byen og fjorden. Vi er også meget godt fornøyd med å ha fått med oss en solid og god totalentreprenør for gjennomføring av dette prosjektets første byggetrinn, sier Tom Roger Rystad, prosjektleder for Grandkvartalet Eiendom i en pressemelding.

Regionsjef Terje Kaasa Larsen i Peab sier dette er en viktig kontrakt for Peab, av flere årsaker.

− Peab er en entreprenør med sterk lokal forankring i Vestfold og Telemark, og for oss er det motiverende å få muligheten til å bidra til å bygge fremtidens Larvik. Lokale signalprosjekter som Grandkvartalet bidrar til å bygge stolthet innad i bedriften. Samtidig passer prosjektet godt inn i vår portefølje, og bidrar til å sikre sysselsetting og omsetning de neste to årene. Vi setter stor pris på tilliten fra byggherren, sier han.

Oppstart på byggeplassen er planlagt til mars 2020. Peabs oppdrag omfatter oppføring av tre bygg og en parkeringskjeller. Byggene skal inneholde både leiligheter, hotell og næringsarealer. Byggemåte er en kombinasjon av plasstøpt og prefabrikert betong. Planlegging, logistikk og HMS blir viktige fokusområder for entreprenøren.

Grandkvartalet er tegnet av Dark Arkitekter.