Over 1500 personer hadde søndag signert et krav om umiddelbar start av rassikring av Trollstigen. Foto: Paul Kleiven / NTB
Over 1500 personer hadde søndag signert et krav om umiddelbar start av rassikring av Trollstigen. Foto: Paul Kleiven / NTB

Over 1500 har signert Trollstigen-opprop

Over 1500 personer hadde søndag signert et krav om umiddelbar start av rassikring av Trollstigen.

Sent søndag kveld hadde et opprop , som ble lagt ut lørdag, blitt signert av 1534 personer. Det var Romsdals Budstikke som først skrev om oppropet.

«Ingen stiller med midler for rassikring. Vi står alle på sidelinjen og ser at kanskje Nordvestlandets største turistattraksjon begraves. I tillegg mister mange sine jobber og livsverk», står det i beskrivelsen av underskriftskampanjen.

Torsdag ble det kjent at den populære turistveien Trollstigen holdes stengt ut året. Årsaken er at det mangler tilstrekkelige sikringstiltak i fjellet, og at risikoen for at noen kan bli truffet av stein, er for stor.

Fylkesveisjef i Møre og Romsdal, Ole Jan Tønnesen, har sagt til NRK at det vil koste rundt 50 millioner kroner for å gjøre strakstiltak for å sikre turistveien.

Fra staten er det lite hjelp å få. Samferdselsdepartementet har påpekt at dette er en fylkeskommunal vei, og at Møre og Romsdal i år mottar 127 millioner kroner til rassikring.

Rundt en million turister besøker veien årlig, og veistrekningen er ett av Norges mest besøkte reisemål.