Lillestrøm studentby. Illustrasjon: HRTB arkitekter

Ove Skår bygger Lillestrøm Studentby

Hovedstyret i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) vedtok 23. september å bygge 310 studentboliger og et næringsareal på 1.000 kvadratmeter i Nesgata 6 i Lillestrøm. Entreprenør Ove Skår AS har signert for prosjektet.

Det skriver SiO i en pressemelding tirsdag.

Det er planlagt to frittstående bygninger på henholdsvis syv og tolv etasjer, og de to blokkene med studentboliger får navnet Lillestrøm Studentby. Utbygger håper å starte byggingen rundt årsskiftet, med ferdigstillelse i 2022, heter det i meldingen.

Oppdraget er en totalentreprise verdt over 300 millioner kroner inkl. mva. Byggetiden er 19 måneder og estimert byggestart er i løpet av fjerde kvartal 2020.

I 2020 har SiO utredet prosjektet og hentet inn priser fra aktuelle entreprenører. Kontrakt er nå inngått med Ove Skår, som skal gjennomføre prosjektet i en totalentreprise, skriver SiO.

– Dette betyr at SiO kan gi enda flere muligheten til å bo i studentbolig. Studentboliger bidrar til at flere kan ta utdanning, og er enda viktigere i en tid med økonomisk usikkerhet, sier Jonas Virtanen, student og styreleder i SiO.

Det er utredet en løsning som inneholder rundt 200 ettromsleiligheter og 55 toromsleiligheter med egne bad og kjøkken. I tillegg til studentboliger og næringsarealer omfatter utbyggingen, ifølge pressemeldingen, også en stor utomhusoppgradering.

- Vi har etter hvert fått bred erfaring på bygging av studentboliger. Dette er det tredje prosjektet vårt for SiO. Tidligere har vi bygget cirka 655 studentboliger på henholdsvis Kringsjå og Blindernveien 6. Med tillegg av disse nye 300 boligene på Lillestrøm, nærmer vi oss 1.000 bygde enheter for SiO. Tidligere har vi bygget cirka 550 enheter på Remmen i Halden samt Bjølstad i Fredrikstad for Studentsamskipnaden i Østfold, SiØ, sier assisterende daglig leder Fredrik Martinsen i Ove Skår.

Fra venstre: Henning Lutro (innkjøpsdirektør SiO), Stian Garberg (utbyggingssjef SiO), Helge Chr. Haugen (eiendomsdirektør SiO), Fredrik Martinsen (ass. daglig leder Ove Skår AS) og Jan Erling Grav (prosjektansvarlig Ove Skår AS)