Illustrasjon: LPO Arkitekter

Illustrasjon: LPO Arkitekter

Oslos bystyre sa ja til nye Oslo Spektrum

Et flertall i Oslo bystyre sa onsdag ja til planene for nye Oslo Spektrum.

Vedtaket innebærer grønt lys for etableringen av en ny kongress- og kulturarena.

– I tillegg etableres det over 1.000 kontorarbeidsplasser med Oslos beste beliggenhet og utsikt, heter det i en pressemelding fra Aspelin Ramm.

Prosjektet får en forventet byggetid på om lag tre år, men forventet byggestart i løpet av 2024.

Stiftelsen NOVA Spektrum som eier og driver Oslo Spektrum står bak planene for det nye tilbygget som skal etableres som erstatning for det eksisterende kontorbygget til arenaen. Planene innebærer samtidig at dagens Oslo Spektrum med storsalen består, og med et mål om at Spektrum skal være åpent og i drift gjennom hele byggeperioden.

– Vi er svært takknemlige for at bystyret stiller seg bak vårt ønske om å etablere en ny kongress- og kulturarena midt i hjertet av Oslo etter mer enn sju spennende og intense år med utvikling av planene som nå er vedtatt. Nye Oslo Spektrum vil skape store positive ringvirkninger for hele hovedstadsregionen og gjøre Oslo til et naturlig førstevalg for flere store møteplasser og arrangement av både nasjonalt og internasjonalt format. Med umiddelbar nærhet til Norges største kollektivknutepunkt og kort vei til alle herlighetene hovedstaden har å by på, vil vi være med på å skape mer aktivitet og gjøre Oslo til enda mer levende og inkluderende by. Bystyrets ja til prosjektet representerer rett og slett en gavepakke for en samlet hovedstadsregion og innebærer at vi kan fortsette arbeidet med å videreutvikle Oslo Spektrum til å bli Nordens råeste møteplass, sier administrerende direktør i NOVA Spektrum Gunn Helen Hagen i meldingen.

Planene innebærer også et områdeløft for Sonja Henies plass og Vaterland.

Bystyrets vedtak innebærer også at Oslo får et nytt kontorbygg på toppen av Oslo Spektrum med en høyde på nivå med Oslo Plaza. Det nye høyhuset som Stiftelsen NOVA Spektrum eier sammen med Aspelin Ramm skal gi plass til over 1.000 nye kontorarbeidsplasser.

– Kontorbygget over Oslo Spektrum blir et flerbrukerbygg av høy arkitektonisk kvalitet med fantastisk utsikt for alle leietakerne som vil få mange attraktive tilbud innen alt fra helse og velvære, bespisning til opplevelser og aktiviteter i bygget. I tillegg blir bygget topp moderne med høy miljøstandard. Vi opplever at dette er noe mange leietakere ønsker seg, og som i kombinasjon med planene om å etablere levende bygulv og grønn takhage, gjør prosjektet svært aktuelt for ledende selskaper som ønsker sentral beliggenhet og fremtidsrettede lokaler, sier Ida Aall Gram, administrerende direktør i Aspelin Ramm, i meldingen.

Gunn Helen Hagen, administrerende direktør i NOVA Spektrum (f.v.), Torstein Saksen, direktør eiendomsutvikling NOVA Spektrum, Ida All Gram administrerende direktør Aspelin Ramm og Mona Aarebrot, direktør marked og drift Aspelin Ramm. Foto Pernille Münster /Bow

Gunn Helen Hagen, administrerende direktør i NOVA Spektrum (f.v.), Torstein Saksen, direktør eiendomsutvikling NOVA Spektrum, Ida All Gram administrerende direktør Aspelin Ramm og Mona Aarebrot, direktør marked og drift Aspelin Ramm. Foto Pernille Münster /Bow