Dag Andresen er valgt til ny styreleder i Stiftelsen NOVA Spektrum.  Foto: Stiftelsen NOVA Spektrum
Dag Andresen er valgt til ny styreleder i Stiftelsen NOVA Spektrum. Foto: Stiftelsen NOVA Spektrum

Dag Andresen ny styreleder i NOVA Spektrum

Dag Andresen er valgt til ny styreleder i Stiftelsen NOVA Spektrum. Jan Halstensen trer samtidig ut av styret etter ni år, hvorav de siste åtte årene som styreleder.

– En samlet valgkomite står bak valget av Dag Andresen (61) som ny styreleder i Stiftelsen NOVA Spektrum. Andresen er utdannet siviløkonom og har innehatt en rekke lederstillinger i Veidekke siden 1986, sist som administrerende direktør for selskapets bygge- og anleggsvirksomhet i Norge. I dag er han direktør og seniorrådgiver for Veidekke, heter det i en pressemelding.

Andresen har i tillegg lang og bred styreerfaring.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på rollen som styreleder i Stiftelsen NOVA Spektrum, og har allerede latt meg imponere av den unike arrangementskompetansen som virksomhetens medarbeidere besitter. I tillegg er stiftelsen i full gang med planleggingen av to store by- og eiendomsutviklingsprosjekter som vil ha stor nærings og samfunnsmessig betydning, og som jeg ser frem til å følge tett gjennom rollen som styreleder, sier Andresen i meldingen.

Administrerende direktør i Stiftelsen NOVA Spektrum Gunn Helen Hagen er svært fornøyd med at Dag Andresen har takket ja til rollen som ny styreleder i stiftelsen.

– Andresen har verdifull erfaring og kompetanse som er relevant for å utvikle NOVA Spektrum og Oslo Spektrum videre, og som også kommer svært godt med i forbindelse med realiseringen av nye Oslo Spektrum og Lillestrøm NXT, sier Hagen.

Hun benytter samtidig anledningen til å takke avtroppende styreleder Jan Halstensen for sitt sterke engasjement for stiftelsen NOVA Spektrum gjennom mange år.

– På vegne av både administrasjonen og styret i Stiftelsen NOVA Spektrum vil jeg takke Jan Halstensen for hans viktige og avgjørende bidrag til utviklingen av stiftelsen de siste ni årene. Gjennom rollen som styreleder har Jan Halstensen sørget for at vi har nådd viktige milepæler både når det gjelder vår daglige drift, og vårt pågående arbeid med å videreutvikle Oslo Spektrum med mål om å etablere Nordens råeste møteplass for næringslivet, kulturlivet og organisasjonslivet midt i Oslo sentrum. Jan Halstensen har som styreleder også vært en viktig pådriver når det gjelder planene om å utvikle NOVA Spektrums omgivelser til en ny, moderne og grønn bydel som gjør Lillestrøm til et enda bedre sted å bo, jobbe og leve i, sier Hagen i meldingen.

Styrets sammensetning:
Dag Andresen – Styreleder
Pål Harv – Styrets nestleder
Egil Magne Olsvik
Hilde Merethe Kristoffersen
Liv Kari Skudal Hansteen
Nina Solli
Cecilie Svabø (representant for de ansatte)
Robert Funkqvist (representant for de ansatte)