Diakonhjemmet sykehus i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Diakonhjemmet sykehus i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Oslo kan få ny videregående skole på Diakonhjemmet

Utdanningsetaten har nå kåret en vinner i konkurransen om forprosjekt for ny videregående skole med helse- og oppvekstfag i Oslo, og valget falt på Diakonhjemmet.

I september 2021 inviterte Utdanningsetaten til konkurranse om en ny videregående skole i samarbeid med en helseaktør. Stiftelsene Diakonissehuset Lovisenberg og Diakonhjemmet ble invitert til konkurransen etter en prekvalifiseringsrunde. Nå er det klart at Diakonhjemmet leverte det beste tilbudet, skriver Utdanningsetaten i en pressemelding.

De har levert et prosjekt der skolen blir integrert i campusområdet med et godt pedagogisk byggekonsept. Prosjektet gir mange naturlige kontaktflater mellom samarbeidsaktører og skolen, noe som vil gi elevene og de ansatte nærhet til fagene. I neste fase skal forprosjektet utvikles, før det tas en endelig beslutning om bygging av den nye videregående skolen.

- Vi gleder oss til å samarbeide med Diakonhjemmet om å skape en innovativ videregående skole, der elever møter utøvere av yrkene de skal utdanne seg til, og lærer tett på de ansatte på sykehuset. Sammen skal vi skape en skole som utdanner elevene for fremtiden, sier direktør i Utdanningsetaten, Marte Gerhardsen i meldingen.

Den nye skolen er en del av satsningen på profilskoler i Osloskolen, som skal sikre attraktive skoleplasser, og styrke rekrutteringen til yrkesfag for å håndtere den økende etterspørselen etter arbeidskraft.