F.v: Dag Runar Båtvik (Norgeshus), Jan Rostad (Optimera), Per Krangnes (Norgeshus), Benn Asgeir Båtvik (Norgeshus) og Knud Holm (Optimera) Foto: Norgeshus

Optimera og Norgeshus signerer femårskontrakt verdt cirka 3,5 milliarder

Norgeshus og Optimera signerte 1.november en avtale med fem års varighet. Avtalen strekker seg fra 2019-2023 og er verdt om lag 3,5 milliarder kroner.

Avtalen gjelder innkjøp og logistikk til Norgeshuskjeden gjennom Optimera og deres butikker, melder Norgeshus i en pressemelding.

Avtalen bygger videre på den eksisterende fra 1. januar 2016.

I denne perioden har Norgeshus sin omsetning inn til Optimera økt, fra cirka 320 millioner kroner i 2016 til nærmere 500 millioner i 2018, melder boligprodusenten.

– Samarbeidet med Optimera har vært fruktbart for Norgeshus. Med en ny avtale sikrer vi oss forutsigbarhet for våre forhandlere. I de neste fem årene vil vi også utvikle bransjens beste digitale løsninger for innkjøp sammen med Optimera, sier Benn Asgeir Båtvik, markedsdirektør i Norgeshus i pressemeldingen.

Norgeshus har i dag 118 forhandlere, fra Lindesnes i Sør til Kirkenes i Nord. Derfor har det vært viktig for Norgeshus å ha en samarbeidspartner som også har god dekning i hele landet. Felles innkjøpsarbeid er et viktig punkt for de som blir en del av Norgeshus-kjeden.

Norgeshus vokser stadig. Ambisjonen til boligkjeden de neste fem årene er å fortsette veksten i antall forhandlere og boliger som bygges.

– Norgeshus er en viktig kunde for oss, og vi er godt fornøyd med å få fem nye år med samarbeid. Norgeshus er som oss offensive, og opptatt av å tenke nyskapende i byggebransjen, sier Jan Rostad, Salgsdirektør proff og Montèr i Optimera.