Norges største Lean-spill ble arrangert på Norgeshuskonferansen sist helg. Foto: Norgeshus

Her ble det først registrert 73 HMS-feil og 22 byggefeil

På Norgeshuskonferansen på Gardermoen sist helg ble Norges største Lean-spill arrangert. Spillet viste i praksis at Lean fungerer.

I samarbeid med Optimera, Jackon og Lean Communications arrangerte Norgeshus Norges største Lean-spill, melder Norgeshus i en pressmelding.

Deltakerne ble fordelt på 24 byggeplasser, der hver deltaker fikk tildelt en rolle.

På hver byggeplass skulle det bygges ringmur og grunnmur hurtigst mulig, med null feil. Produksjonsflyt, HMS og produktopplæring sto sentralt for å lykkes. Spillet gikk over to omganger, der det i pausen ble gitt en forelesning om Lean og Norgeshusmetoden.

Etter den første omgangen ble bare 10 prosent av lagene ferdige i løpet av den tildelte tiden på 30 minutt. Det ble registrert hele 73 HMS-feil og 22 byggefeil.

Etter runde to, og en gjennomgang av Lean og Norgeshusmetoden, halverte de fleste byggetiden og de raskeste reduserte tiden med hele 70 prosent.

Vinnerlaget bestående av ansatte fra Norgeshus Ringstad Bygg og Norgeshus Ø-Bygg brukte litt over 10 minutter. Det ble i denne runden bare registrert tre HMS-feil mens byggefeilene uteble helt

- Øvelsen gikk helt som planlagt og vi er veldig fornøyd med gjennomføringen og samarbeidet i et omfattende prosjekt, sier LEAN-general Harald Hårvik i Norgeshus i pressemeldingen.