Ill. Optimera

Ill. Optimera

Optimera Montér bygger stort byggevarehus i Haugesund

Optimera Montér offentliggjorde fredag at de rett over sommeren vil starte byggingen av ett av deres desidert største byggevarehus, på hele 9000 kvadratmeter, på Raglamyr i Haugesund.

Det nye anlegget skal huse både Montér, Optimera Proff, Montasjeutstyr og Flisekompaniet.

Samtidig varslet de at logistikkoperasjonen på Frakkagjerd i Tysvær kommune flyttes til eksisterende anlegg i Sandnes og på Os. Endringen gjøres for å opprettholde tilbudet til deres mange proff- og privatkunder i Haugaland-regionen.

– Dette er en dag med blandede følelser. På den ene siden er vi veldig stolte over å kunne presentere planene for et av våre desidert største og mest moderne byggevarehus for både proff- og privatkunder på Raglamyr. Samtidig er det tungt å fortelle medarbeiderne at logistikkoperasjonen flyttes, sier regionsdirektør Vest i Optimera, Oddgeir Eikeskog, i en pressemeding.

Åpner i januar 2025
Det nye byggevarehuset skal etter planene være ferdig bygd mot slutten av 2024, og være klar for å åpnes i januar 2025. På den 21 måls store tomten skal det 9.000 kvadratmeter store anlegget huse en 6.000 kvadratmeter stort Montér-byggevarehus med drive-in under tak, og et større Optimera Proff-senter. Flisekompaniet flytter også inn i byggevarehuset med egen butikk. Anlegget vil i tillegg inneholde et spesiallagd klimarom for listverk, gulv, innedører og lignende.

Fra Frakkagjerd til Raglamyr
Logistikklageret Optimera har i dag på Frakkagjerd gjøres om til et hentepunkt i forbindelse med denne nyetableringen høsten 2023. Optimeras proffbutikk og hentelageret på samme sted består til det nye varehuset er ferdig. Da flyttes også dette de knappe ti kilometerne til det nye byggevarehuset på Raglamyr.

– Som følge av flyttingen vil det bli en nedbemanning. I denne prosessen følger vi opp hver enkelt for å hjelpe våre medarbeidere videre, sier Optimeras regionsdirektør i meldingen.

– Logistikken til Montér- og Optimera Proff-butikkene og direkte til kunder i Haugaland vil fra høsten av og fremover fordeles mellom de to store regionale logistikklagrene i Bergen og i Sandnes, skriver selskapet.

– Ved å samlokalisere Optimera Proff, Montér og Flisekompaniet til dette ene store byggevarehuset på Raglamyr, er vi også til stede på en langt mer sentral og hensiktsmessig plassering og kundene fra proff og privatmarkedet får alt de trenger på ett sted, sier regionsdirektør Vest i Optimera, Oddgeir Eikeskog.