Fra venstre: Alf Bringedal fra Ølen Betong, Trond Pettersen Valeur fra Skanska, Geir Arild Søndenå fra Ølen Betong, Anders Geirsta fra Skanska, Lars Norekvål fra Ølen Betong, Kai Morten Høyem fra Skanska og Anne Brit Moen fra Skanska
Fra venstre: Alf Bringedal fra Ølen Betong, Trond Pettersen Valeur fra Skanska, Geir Arild Søndenå fra Ølen Betong, Anders Geirsta fra Skanska, Lars Norekvål fra Ølen Betong, Kai Morten Høyem fra Skanska og Anne Brit Moen fra Skanska Foto: Ølen Betong

Ølen Betong sikret seg rekordkontrakt med Skanska

Ølen Betong skal levere betongelementer, ferdigbetong og kommunalvarer til Skanska ved Rogfast-parsellen E04 Boknafjordtunnelen Nord.

Kontraktsummen er i størrelsesorden 760 millioner kroner inklusive merverdiavgift og omfatter 340.000 kvadratmeter betongelementer, 115.000 kubikk ferdigbetong, samt rør og kummer, opplyser Ølen Betong i en pressemelding.

Elementene skal produseres ved Ølen Betong sine spesialfabrikker for samferdselselement i Sveio og Sandeid, ferdigbetong skal leveres fra blandeverket på Gismarvik og kommunalvarer fra fabrikken i Ølensvåg, står det i meldingen.

– Vi er svært fornøyde med kontrakten vi har inngått med Skanska på et viktig regionalt og nasjonalt prosjekt som Rogfast, og takker for tilliten de nok engang har vist oss. Vi har over flere år posisjonert oss for å bli leverandør til Rogfast-prosjektet, og da er det veldig hyggelig å lykkes med leveranse innenfor alle våre tre hovedsegmenter, sier daglig leder Lars Norekvål i Ølen Betong.

Oppstart i januar

Divisjonsleder Element Geir Arild Søndenå, sier kontrakten vil gi god aktivitet med produksjon av betongelementer både i Sandeid og Sveio i en periode over flere år med oppstart allerede i januar 2024.

– Den økte aktiviteten betyr at vi må ansette flere produksjonsarbeidere. I tillegg vil vår avtale gi betydelige ringvirkninger lokalt med hensyn til innkjøp av produksjonsutstyr og diverse råvarer, sier Søndenå.

– Betydelig

Divisjonsleder Ferdigbetong Geir Finnesand sier kontrakten er betydelig for ferdigbetongvirksomheten på Haugalandet.

– Kontrakten sikrer oss arbeid både på blandeverket på Gismarvik og transportselskapet vårt. Leveransene vil medføre døgndrift over flere år, som vi har god erfaring med fra tidligere prosjekt. Kontrakten styrker vår posisjon som den ledende aktøren på leveranser av ferdigbetong til større samferdselsprosjekter i Norge, sier Finnesand.

Førnøyd entreprenør

Skanska har samarbeidet med Ølen Betong i en rekke prosjekter. Anders Geirsta, konserndirektør anlegg i Skanska er fornøyd med å ha med seg Ølen Betong også ved Rogfast-kontrakten.

– De har meget god kapasitet på sine anlegg, og har kunnskapen og kompetansen som vi trenger for å gjøre en forskjell. Fagmiljøet i Ølen har blant annet utviklet et slankere betongelement som vi skal bruke i ferdig tunnelinnredning. Det vil gi et betydelig redusert klimaavtrykk for prosjektet. I tillegg har de lokal tilknytning som gjør at vi bidrar til en betydelig lokal verdiskapning i regionen, noe som er ekstra hyggelig, sier Geirsta.