Ytre Steinsundet bru. Illustrasjon: Skanska/Multiconsult
Ytre Steinsundet bru. Illustrasjon: Skanska/Multiconsult

Skanska bygger 800-millioners bru

Skanska har signert kontakt med Vestland fylkeskommune om prosjektering og bygging av Ytre Steinsund bru.

Kontrakten har en verdi på 800 millioner kroner, og inngår i ordrereserven for andre kvartal 2023, skriver entreprenøren i en pressemelding.

Den nye brua vil erstatte fergesambandet Daløy-Haldorsneset og gi innbyggerne på øya Ytre Sula i Solund kommune et fast og døgnåpent samband med naboøya Sula og kommunesenteret Hardbakke.

Kontrakten inkluderer design og bygging av en ny bru på 811 meter. Brua bygges etter fritt-frambygg-metoden og den vil ha fem spenn hvorav det lengste blir på 260 meter. Høyden på brua bli cirka 50 meter.

- Vi har en ambisjon om å ha en betydelig posisjon innen brubygging i Norge og dette prosjektet passer meget godt til vår kompetanse og gjennomføringskapasitet. Dette blir en spektakulær bru i vakker natur, og vi gleder oss til å være med å realisere dette viktige prosjektet for lokalsamfunnet ute på Ytre Sula, sier Gregor Gucwa, som er prosjektsjef i Skanska Anlegg med ansvar for bruer i meldingen.

Prosjektet gjennomføres i totalentreprise og Skanska har med seg Multiconsult som rådgiver. Umiddelbart etter kontraktsignering starter arbeidet med å detaljprosjektere og planlegge brubygginga. Anleggsarbeidene starter i januar 2024 og prosjektet skal være ferdigstilt i fjerde kvartal 2026.