Lars A. Norekvål fra Ølen Betong (f.h.), Jan Eivind Folkedal fra Implenia, og Geir Arild Søndenå fra Ølen Betong. Foto: Ølen Betong

Lars A. Norekvål fra Ølen Betong (f.h.), Jan Eivind Folkedal fra Implenia, og Geir Arild Søndenå fra Ølen Betong. Foto: Ølen Betong

Gigantkontrakt til Ølen Betong

Ølen Betong har sikret seg kontrakt med Implenia Norge AS på leveranse av betongelementer til samferdselsprosjektet E39 Rogfast på parsellen E03 Boknafjordtunnelen Sør.

Leveransen på cirka 340.000 kvadratmeter betongelement tilsvarer cirka 19 800 elementer. Avtalen skal være verdt flere hundre millioner kroner, uten at partene vil kommentere på eksakt kontraktsum.

Elementene skal produseres ved Ølen Betongs fabrikker i Sveio og Sandeid, og produksjonen skal pågå over flere år.

Daglig leder Lars Norekvål og divisjonsleder Geir Arild Søndenå i Ølen Betong sier via en pressemelding at de er svært fornøyde med kontrakten og det gode samarbeidet selskapet har hatt med Implenia Norge på en rekke store prosjekter gjennom mange år.

– Vi er svært fornøyde med kontrakten vi har inngått med Implenia på et viktig regionalt og nasjonalt prosjekt som Rogfast, og takker for tilliten de nok engang har vist oss, sier Norekvål.

– Kontrakten sikrer oss god aktivitet i flere år fremover og vi gleder oss til å komme i gang med produksjon i januar 2024 samt utvide med flere ansatte. Det er viktig å nevne at vår avtale vil gi betydelige ringvirkninger både lokalt og nasjonalt i forbindelse med diverse innkjøp av råvarer, formutstyr og andre tjenester. Lokale leveranser av varer og tjenester er viktig og ikke minst hyggelig, sier Søndenå.

E39 Rogfast er et av landets aller største samferdselsprosjekter, og Boknafjordtunnelen som Implenia er med å bygge kommer ved ferdigstillelse til å være verdens lengste og dypeste undersjøiske veitunnel. Både prosjektsjef for vann-, frost- og tunnelrehabilitering for Implenia Norge, Jan Eivind Folkedal, og prosjektleder på E03, Ulf Theander, er glad for å ha sikret denne avtalen med Ølen Betong.

– Ølen Betong har vært en god samarbeidspartner for Implenia på flere store prosjekter vi har utført, og de er den klart største produsenten av tunnelelementer som har kapasiteten til å levere til et prosjekt av denne størrelsen. E03 er et stort og komplekst infrastrukturprosjekt som Implenia kommer til å drive i syv år, så da er det viktig å ha med seg profesjonelle og seriøse leverandører som Ølen Betong, sier Folkedal i meldingen.

– Implenia har lang og positiv erfaring med Ølen Betong, og de er en leverandør som aktivt jobber for å finne miljøvennlige og innovative løsninger som passer oss i Implenia utmerket. For E03 er de en spesielt godt egnet leverandør da de er sentralt plassert og vil forenkle den betydelige logistikken i prosjektet, i tillegg til at deres erfaring innen produksjon av vegg- og takbetongelementer betyr at de vil være en viktig ressurs for Implenia, sier Theander.