Visekonsernsjef Daniel Siraj i OBOS. Foto: Arve Brekkhus

OBOS frykter dyrere boligbygging med ny kommuneplan

OBOS tror strengere samarbeidskrav til grunneier, som foreslås i ny kommuneplan for Oslo, vil gjøre boligbyggingen i hovedstaden både dyrere og tregere.

Det skriver NRK Østlandssendingen i en artikkel på sine nettsider.

I forslaget til ny kommuneplan i Oslo vil byrådet skjerpe kravene til at grunneierne blir enige om en helhetlig plan for større utbyggingsområder.

Visekonsernsjef i OBOS, Daniel Siraj, frykter de nye kravene vil fordyre boligbyggingen i Oslo.

– Hvis alle byggeprosjekter som er store, skal samplanlegges med alle naboene, så kommer det til å ta veldig lang tid. Vi ønsker selvsagt å bygge på en måte som ivaretar omgivelsene, men samtidig må det være planer som faktisk lar seg gjennomføre selv om naboene ikke vil bygge, sier han til NRK.

Oslos nye kommuneplan muliggjør bygging av drøyt 120.000 boliger frem mot 2030, heter det i artikkelen. Mange av områdene som trekkes frem for boligutvikling, er, ifølge NRK, gamle industritomter, og da blir det viktig med helhetlig planlegging, uttaler Oslos byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen.

– Skal de boligområdene bli bra, så må vi sørge for at vi gjennom planlegging sikrer at vi har en skoletomt, en ballbinge, en lekeplass. Og at ikke hvert enkelt prosjekt definerer hvordan et område skal være før vi har fått tenkt oss om, sier byutviklingsbyråd fra Høyre, Bård Folke Fredriksen.

Byutviklingskomitéen i Oslo bystyre behandler kommuneplanen førstkommende tirsdag, heter det i artikkelen på nrk.no.