Marianne Gjertsen Ebbesen, konserndirektør for Boligutvikling Trehus i OBOS. Foto: Hampus Lundgren
Marianne Gjertsen Ebbesen, konserndirektør for Boligutvikling Trehus i OBOS. Foto: Hampus Lundgren

OBOS ble totalentreprenør på Stockholms-prosjekt

OBOS Sverige AB er totalentreprenør for et større boligprosjekt som skal bygges for Scandinavian Property Group (SPG) i Tyresö kommune utenfor Stockholm

De nye boligene skal bygges i tre og sertifiseres med «Miljöbyggnad Guld». Det er snakk om totalt åtte bygg på inntil seks etasjer og som vil romme totalt 275 leiligheter, skriver OBOS i en pressemelding.

Kommunikasjonsdirektør Thomas Skjennald i OBOS sier til Byggeindustrien at de i denne sammenhengen er totalentreprenør, og vil produsere boligene på sin fabrikk i Sverige.

– Vi takker SPG for tilliten og ser frem til å levere gode boliger til et flott plassert prosjekt. Det er viktig for både OBOS og hele byggenæringen at noen tør og har kapasitet til å sette i gang byggeprosjekter også i dagens utfordrende marked. Det bygges få nye boliger, samtidig som behovet for boliger øker både i Norge og Sverige, sier Marianne Gjertsen Ebbesen, konserndirektør for Boligutvikling Trehus i OBOS i meldingen.

Prosjektet vil sette fokus på miljø, blant annet gjennom å bygge i tre og å få miljøsertifisert boligene. For å få gullsertifisering må boligen oppfylle strenge krav til energieffektivitet, innemiljø, materialvalg og miljøpåvirkning.

– Vi er meget stolte over vårt samarbeid med OBOS på dette ambisiøse prosjektet. Å ha Miljöbyggnad Guld-sertifisering og bygge i tre er helt i tråd med vår visjon på bærekraft. Tyresö er en fantastisk kommune og vi ser frem til å bidra til dens utvikling, sier Simon Sjöbom, utviklingssjef for SPG i Sverige i samme melding.

Prosjektet er ventet å være ferdigstilt høsten 2026.