Salgsdirektør Henrik Kalager (t.v.) og salgssjef Christian Rudi Andersen i O.B.Wiik er nå klare for å satse innen stålbygg.

O.B.Wiik etablerer ny avdeling - satser tungt på stålbygg

O.B.Wiik har rekruttert ny salgssjef for stålbygg-segmentet, og trapper opp satsingen innen dette markedet.

 Tradisjonsrike O.B.Wiik, som ble etablert allerede i 1912, har vært store på midlertidige bygg, telt og haller i mange år. De har også tidligere hatt stålbygg som en del av porteføljen, men nå tar de denne delen av virksomheten et langt steg videre.

– Vi ser at det er store muligheter innen stålbygg-markedet. Det finnes en rekke kundegrupper som ønsker å satse på denne typen løsninger, og dette voksende markedet skal vi være en del av, sier salgsdirektør Henrik Kalager i O.B.Wiik til Byggeindustrien.

Har ansatt salgssjef
For å kunne ta hånd om dette satsingsområdet har de ansatte en egen salgssjef for stålbygg. Like før årsskiftet var Christian Rudi Andersen på plass på hovedkontoret på Skedsmokorset. Han får ansvaret for å bygge opp den nye avdelingen.

– Vi ser at det er en rekke av våre eksisterende kunder som også har behov for faste bygg, og det kan vi nå tilby i ulike variasjoner gjennom vår stålbyggsatsing, sier en offensiv Andersen.

Han har allerede merket god respons i markedet på deres nye satsing. Som en del av dette har de utarbeidet tre standardmodeller som de nå har klare i sitt sortiment – og som kan prosjekteres og monteres ferdig oppsatt på kort tid.

– Disse tre standardløsningene dekker mange behov – men vi vil også tilby skreddersøm-produkter. Vi har dyktige ingeniører på huset som tar hånd prosjekteringsarbeidet – og vi kommer definitivt til å levere en stor variasjon av både størrelser og form – og ikke minst til mange ulike bruksområder, utdyper Andersen, som blant annet har erfaring fra Ventistål og Hallmaker før han kom til O.B. Wiik.

Tradisjonelt er det bygg som flerbrukshaller, lagerbygg og landbrukshaller som har dominert dette segmentet men O.B.Wiik ser også for seg andre bruksområder.

– Store muligheter
– Vi ser blant annet store muligheter i å utvikle spennende kombinasjonsbygg – med kontorer i en mesaninetasje og lager i første etasje, sier Kalager, som understeker at den nye satsingen i enda større grad vil gjøre dem til en totalleverandør.

– Vi kan levere alt fra mindre telt til store bygg på flere tusen kvadratmeter. Stålbyggene kan leveres både med skråtak og flate tak - samt en rekke ulike farger på fasaden. Det er store valgmuligheter, påpeker Kalager. Selve bygningene består av et stålskjelett, sandwichelementer i fasaden og ferdig tekket tak.

Han peker på en konkurransedyktig prissetting og ikke minst det at man gjennom deres konsept raskt kan få tilgang til et ferdig oppsatt bygg, som deres sterkeste kort på hånden.

Både Kalager og Andersen sier at de gjennom denne satsingen ikke nødvendigvis skal tre inn i rollen som totalentreprenør.

– Vi ønsker å komme inn i prosjektet etter at betongplate er ferdig støpt. Vi sørger deretter for leveranse og montering av bygget, om byggherren ønsker at vi tar hånd om de andre entreprisene ved prosjektet, så gjør vi også gjerne det. Vi kan levere et komplett bygg sammen med våre samarbeidspartnere, forteller Kalager. Han sier byggherrene gjerne velger lokale virksomheter til oppgavene foruten selve stålbyggleveransen, men at O.B.Wiik har gode samarbeidspartnere som sammen kan levere et komplett ferdig produkt til kunden.

Den nye stålbygg-avdelingen skal først konsentrere seg om det norske markedet, men de har tro på et gjennombrudd for disse løsningene også i det utenlandske markedet.

– O.B.Wiik er til stede i flere land. Med vår kunnskap, og vårt kjente merkenavn, vil vi også utvikle vårt totalsortiment i Sverige og Danmark. Vi skal bygge sten på sten og skynde oss sakte, sier Andersen.

Selskapet har utarbeidet tre standardmodeller som de nå har klare i sitt sortiment. Ill. O.B.Wiik