FELLE: Dette dekorative huset kan fange både snegler og veps.

Ny sneglefelle pynter opp i hagen

Nå er det kommet en giftfri og dekorativ sneglefelle, som også kan fange veps.

På nyåret rapporterte hage.no om en snegleobservasjon i Asker, som ble gjort på allerede nyttårsaften. Den milde vinteren har enkelte steder lokket frem de upopulære hagegjestene.

For å være i forkant til våren og sommerens sneglekamp, kan du allerede nå ta grep.

Wildlife Garden er en svensk produsent av fuglekasser og utstyr til hagen. Nå har de utvidet sortimentet med giftfrie feller for snegler og veps.

Vepsefellen og sneglefellen fylles med vanlig saft og øl og tiltrekker med sin duft uønskede hagegjester. Fellene er designet som små hus, og kan bli et morsomt blikkfang i hagen.

Slik virker sneglefellen

Lag et hull i bakken og plasser fellen i det , slik at bare «huset» er synlig over jorden. Plastbeholderen fylles med litt øl, som tiltrekker seg mordersneglene. Når sneglen har kommet seg inn i huset, faller den ned i ølet og sitter fast.

Mordersneglen eller brunskogskogsneglen har fått sitt kallenavn fordi den er en kannibal som spiser individer av samme art. Når den første sneglen har falt ned i dypet, trekker den til seg flere.

Når beholderen er full er den lett å tømme.

Slik virker vepsefellen

Fellen fylles med konsentrert saft som tiltrekker veps. Den søte saften får vepsene til å bevege seg gjennom inngangshullet som sitter øverst. Deretter vil de flytte seg nedover i beholderen på grunn av lyset som skinner gjennom bunnen. Når de først har kommet inn i beholderen, har de ingen mulighet å komme seg ut igjen.

Et tips er å fylle fellen og sette eller henge den litt unna spiseområdet en liten stund før du skal spise. Dette gjør at vepsene blir tiltrukket til den søte saften og er mindre interessert i det du og gjestene dine skal spise.