KRYPER FREM: Den usedvanlig milde vinteren kan lokke frem sneglene når du minst venter det. (Illustrasjonsfoto: Bioforsk)

Varm vinter kan lokke frem snegler

Vinter på kalenderen er ikke noen garanti for at sneglene holder seg i ro. Nyttårsaften fant en huseier i Asker en snegle på trappen, skriver Budstikka.no.

Kulda er et effektivt virkemiddel mot de forhatte brunskogsneglene. Men det har det vært lite av i vinter. I romjulen var det flere dager med atskillige plussgrader mange steder i landet.

Ifølge Budstikka.no, som er lokalavis for Asker og Bærum, fikk Wenche Bjerke i Asker besøk av en sprell levende snegle på trappen sin nyttårsaften, sannsynligvis en brunsnegl.

– Jeg ble ergerlig, rett og slett. Jeg tenkte: «Er de ute og kryper allerede?» Deretter tenkte jeg at nå blir det vel mange av dem til sommeren, sier Bjerke til Budstikka.no. Hun har ligget i krig med brunsneglene i årevis.

– Tror det er vår

Erling Fløistad ved Bioforsk Plantehelse bekrefter at det antagelig er snakk om en brunskogsnegl, alternativt en boakjølsnegl. Han tror det er de høye temperaturene som har lokket frem sneglen.

– Dette eksemplaret har kanskje funnet et så godt og lunt skjulested at den trodde det var vår da lufttemperaturen steg, sier Fløistad til Budstikka.no.

Han sier til av avisen at mengden snegler til sommeren er helt avhengig av hvordan resten av vinteren forløper.

– Det beste vi kan håpe på er frost og helst barfrost. Det er kulden som dreper sneglene, sier Erling Fløistad.

Les hele saken i Budstikka.no her.