Powerhouse Kjørbo er Norges første bygg med Outstanding-karakter.

Ny BREEAM-NOR-manual påbegynt

Arbeidet med å utforme en ny manual for BREEAM-NOR har startet.

Det skriver Norwegian Green Building Council (NGBC) i en pressemelding på byrånettsiden mynewsdesk.com.

NGBC har nå begynt å rekruttere arbeidsgruppeledere- og medlemmer til utviklingen av en ny og oppdatert versjonen av manualen for det norske byggsertifikatet.

Den gjeldende BREEAM-NOR manualen ble, ifølge pressemeldingen, lansert høsten 2011. Den nye versjonen av manualen for nye tiltak er planlagt ferdigstilt i løpet av sommeren 2015, skriver NGBC.

– Etter tre år i markedet ser vi behovet for å oppdatere den første versjonen av BREEAM-NOR-manualen. I den nye versjonen av «BREEAM-NOR Nye tiltak» skal feil og mangler fra den første versjon rettes opp, nye lovkrav skal innlemmes og den skal også gjenspeile utviklingen i samfunnet og BREEAM 2013-versjonen internasjonalt, sier utviklingssjef i NGBC, Anders Nohre-Walldén.

Det er strategisk rådgivningsgruppe (SRG), bestående av 17 ledende representanter fra bygge- og eiendomsnæringen, som skal peke ut retningen og anslå omfanget av arbeidet med å utvikle den nye versjonen av BREEAM-NOR-manualen, heter det i pressemeldingen. Dette skal deretter vedtas av styret i NGBC på nyåret.

Interesserte kan melde seg til en arbeidsgruppe ved å fylle inn dette skjemaet, skriver NGBC.

Påmeldingen er åpen frem til 15. januar 2015. Arbeidsgruppene vil, ifølge meldingen, starte arbeidet i slutten av januar.