NRC gikk rettens vei, men vant ikke frem mot Bane NOR. Mandag undertegner spanske AZVI kontrakten med Bane NOR. Illustrasjon: Bane NOR/Baezeni

NRC fikk ikke stanset Arna-Fløen-tildeling - AZVI får Bane NOR-kontrakt

NRC tok ut midlertidig forføyning på en av entreprisene i prosjektet Arna-Fløen i Bergen, men vant ikke frem. Bane NOR inngår kontrakt med spanske AZVI s.A. i starten av neste uke.

– Vi har nettopp mottatt dommen, og vi er fornøyde med å ha fått medhold. Vi ønsker å inngå kontrakt med AZVI så snart som mulig, og prøver å få til signering på mandag, sier prosjektsjef Katrine S. Erstad i Bane NOR til Byggeindustrien.

To klager

Både NRC og Baneservice klaget på tildelingen av den jernbanetekniske kontrakten til en verdi på rundt en halv milliard kroner i prosjektet Arna-Fløen.

Da klagene ikke ble tatt til følge, valgte NRC å gå rettens vei og tok ut midlertidig forføyning i saken.

Byggeindustrien har foreløpig ikke fått kontakt med konsernsjef i NRC, Øivind Horpestad, men i desember sa han følgende om saken:

– Utfra opplysningene vi sitter på mener vi tildelingen til AZVI er gjort på feil grunnlag. Vi mener også å ha krav på ytterligere informasjon rundt de innleverte tilbudene og vurderingene som er gjort rundt dette, noe vi foreløpig ikke har fått. Derfor valgte vi å benytte oss av muligheten til å ta ut midlertidig forføyning slik at vi kan få de nødvendige fakta på bordet, sa Øivind Horpestad til Byggeindustrien.

Tapte en måned

Bane NOR har mistet rundt en måned på runden i rettsapparatet, men Katrine S. Erstad tror likevel de klarer å fullføre prosjektet som planlagt.

– Vi har en viktig milepæl med åpning av en ny tunnel i 2020, og den håper og tror vi at vi skal nå, sier Erstad.

– Er du overrasket at NRC valgte å ta ut midlertidig forføyning?

– I alle sånne konkurranser er det en rett man har. Det har ikke gitt oss en ideell oppstart, men slik er prosessene, sier Katrine S. Erstad.