Powerhouse Telemark vil stå ferdig i Porsgrunn i løpet av 2020. Illustrasjon: R8/Snøhetta

Norsk byggeprosjekt på CNN-toppliste

Powerhouse Telemark er et av byggene CNN Style trekker frem som de mest spennende prosjektene i 2020.

Prosjektet i Porsgrunn er ett av ti prosjekter den amerikanske mediegiganten trekker frem. I en artikkel på nettsidene sine trekker de frem Snøhettas prosjekt som et som vil «sette en ny standard for byggingen av morgendagens bygg».

«Alt ved det slanke designet, som nesten i sin helhet er dekket med solcellepanel, er gjort med tanke på karbonfotavtrykket. Fra diamantformen som skal maksimere solenergien, til bruken av resirkulerte materialer», står det i artikkelen.

Det er liten tvil om at det er stas for alle aktørene i Powerhouse-samarbeidet og byggherre R8 Property å komme med på listen.

- Det er en stor anerkjennelse for prosjektet og alle som har bidratt til å realisere dette. Å være med på listen CNN Style har laget over bygg som vil være med å forme verden i 2020 er for oss helt unikt. Ambisjonen til R8 og Powerhouse-samarbeidet er å sette fokus på utvikling av byggenæringen , samt bidra til karbonnøytrale og energieffektive bygg. Vi håper artikkelen førertil større interesse for slike prosjekter , både for norske og internasjonale aktører, sier konserndirektør i R8 Group, Tommy Thovslandi en kommentar til Byggeindustrien.

Også Porsgrunns-ordfører Robin Kåss skryter av anerkjennelsen.

– Stolt over at CNN både omtaler vårt nyskapende Powerhouse og at CNN endelig har slått fast hva elva heter, skriver han på Facebook. Den siste kommentaren refererer til at det amerikanske mediehuset kaller elva som renner forbi Powerhouse for Porsgrunnselva. Hvorvidt det heter Skiens- eller Porsgrunnselva har blitt heftig debattert i de to Grenlandsbyene i årenes løp.

Selve prosjektet går sin gang, og torsdag er det klart for kranselag for å markere tett bygg på Skanska-prosjektet.

Powerhouse Telemark er for øvrig kun ett av to europeiske prosjekt på listen. Det andre er den nye flyplassen i Berlin, som endelig trolig skal åpne i løpet av 2020.