Styreleder Henrik Bager (midten) delte ut Norsk Bergindustris natursteinspris for 2017 til Avinor under foreningens høstmøte. Avinor var representert ved avdelingssjef bygg og anlegg, Terje Bråten og Henning Bråtebæk,direktør for flysidedrift. Foto: Norsk Bergindustri

Norsk Bergindustris natursteinspris til Avinor

Avinor mottok denne ​Norsk Bergindustris natursteinspris 2017 for det nye terminalbygget på Oslo Lufthavn.

Det skriver Norsk Bergindustri i en pressemelding fredag.

Norsk Bergindustris natursteinspris skal ifølge statuttene tildeles personer, bedrifter eller prosjekter for innovativ bruk eller produksjon av norsk naturstein. Prisen kan i tillegg tildeles prosjekter som har bidratt til å fremme god bruk av norsk naturstein i Norge eller utlandet, heter det i pressemeldingen.

Begrunnelsen for årets tildeling er, ifølge meldingen, at Avinor Oslo lufthavn i arbeidet med gulvet i den nye terminalen har strukket seg langt for å få akkurat det gulvdekket arkitekten ønsket, nemlig marmor fra Fauske. Blant annet sørget prosjektet for å gjenåpne det aktuelle steinbruddet i Fauske for å få riktig materiale. Oslo lufthavn gir på denne måten norsk naturstein en fantastisk eksponering mot alle dem som benytter den nye avgangshallen landets hovedflyplass, skriver Norsk Bergindustri.

Styreleder Henrik Bager i Norsk Bergindustri delte ut prisen under festmiddagen på bransjens høstmøte.

– Oslo lufthavn er et av de største vinduene vi har mot omverden, og det flotte natursteinsgulvet i det nye terminalbygget gir et godt bilde av steinlandet Norge, sier Bager.

Totalt er det lagt tilsvarende tolv fotballbaner med Fauske-marmor i terminalen på Oslo lufthavn.

– Vi valgte marmoren fra Fauske fordi det var klart best kvalitet og fordi vi ønsket å beholde det samme kvalitetsmessige og visuelle uttrykket fra den eksisterende terminalen. Gulvet er en del av den totale terminalopplevelsen og vi er stolte av at leverandøren er norsk og at vi har blitt anerkjent for valget, sier direktør for flysidedrift i Avinor, Henning Bråtebæk i pressemeldingen.