OPPKJØP: Frank Grøndahl, salgs- og administrasjonssjef Oslo Låsservice, Hans-Erik Tharaldsen, daglig leder Norlock og John Nylen daglig leder Oslo Låsservice samler kreftene i en felles dørmiljø-satsning med Norlocks oppkjøp av Oslo Låsservice.

OPPKJØP: Frank Grøndahl, salgs- og administrasjonssjef Oslo Låsservice, Hans-Erik Tharaldsen, daglig leder Norlock og John Nylen daglig leder Oslo Låsservice samler kreftene i en felles dørmiljø-satsning med Norlocks oppkjøp av Oslo Låsservice.

Norlock kjøper Oslo Låsservice

Kristiansands-selskapet Norlock kjøper seg inn med 51 prosent av aksjene i Oslo Låsservice.

De siste årene har Norlock levert komplette dørmiljøer til de aller fleste store byggeprosjekter på Sørlandet. Leveransene inkluderer alt fra rådgiving til valg av riktige produkter, bestilling og logistikk, levering og montering av avanserte dør, lås og beslagsprodukter, ifølge en pressemelding.

Selskapet har også mange små og mellomstore firmaer på kundelisten.

– I den siste tiden har vi merket en betydelig økning i etterspørselen fra kunder i Oslo. Selskapet har blant annet inngått kontrakt om å levere dører ferdig montert til Regjeringskvartalet. Det var derfor naturlig for oss å se oss om etter en dyktig samarbeidspartner som opererer i Oslo-markedet, sier daglig leder Hans-Erik Tharaldsen i Norlock i meldingen.

Han peker på at Oslo Låsservice, som har cirka 30 ansatte, er en bra match i så måte.

– De har en stor og dyktig låsesmedstab, men har også levert og montert dører. Oslo Låsservice er kjent for å levere kvalitet og har over tid hatt en flott omsetnings- og resultatutvikling. Selskapet har rammeavtaler med de fleste store utbyggerne og kommuner på Østlandet, noe vi ser på som et kvalitetsstempel, sier Tharaldsen.

Han peker på at oppkjøpet av 51 prosent av aksjene i Oslo Låsservice ikke vil føre til noen vesentlige endringer for selskapet. De beholder samme navn, ingen endringer i staben og fortsetter med samme profil mot markedet. Men selskapet vil nå satse betydelig sterkere på å også å levere dører, i tillegg til lås og beslag på de ulike prosjektene.

Begge selskapene hadde omsetningsvekst i 2022. Norlock omsatte for 127,4 millioner kroner, mens Oslo Låsservice omsatte for 76,1 millioner kroner. Samlet forventer selskapene å passere en omsetning 215 millioner kroner i 2023.

– De ansatte er den viktigste kapitalen i denne handelen. Det er dem som gjør at begge selskapene har hatt en fin utvikling de siste årene, sier Frank Grøndahl, Hans-Erik Tharaldsen (Norlock) og John Nylén. Foto: Even Rise